8 hónapja

Nagy a baj, már a kieséstől rettegnek Fehérváron

Hat meccsből hat vereség, pedig az év elején az aranyra ácsingóztak.

Zalaegerszegen szenvedte el idei hatodik vereségét a Fehérvár focicsapata, a Vidi még pontot sem szerzett idén a bajnokságban. Sőt, a fehérváriak a kupából is kiestek, a negyeddöntőben a másodosztályú Győr otthonában kaptak ki. A piros-kékek ugyan még mindig a hatodik helyen állnak, de már csak négy pont választja el őket a kiesőhelytől. A kérdés már nem az, meglesz-e a nemzetközi kupaszereplés, inkább az, hogy jövőre is élvonalbeli lesz-e a klub.

Fotó: Török Attila

Bozsik Péter korábbi szövetségi kapitány szerint emiatt nem kell izgulni.

„A bajok alapvető eredőjét mentális, motivációs okokban látom, de hiányzik a Craiovának kölcsönadott játékmester, francia Lyes Houri” –mondta a szakember. Majd így folytatta:

A háború sem segít, az ukrán légiósok otthon maradt hozzátartozóik sorsa felett érzett aggodalma érthető formahanyatláshoz vezetett 

– mondta Bozsik, aki a Borsnak megtippelte, ki esik majd ki az élvonalból.

„Az MTK és a Gyirmót aggódhat, az érthetetlen okból gyengélkedő Mezőkövesd és a Debrecen is. A Fehérvár viszont nem” – vélekedett.

A Vidinél egyébként mindent megpróbálnak. Idén már edzőt is váltottak, azonban úgy tűnik, a német Michael Boris sem tud egyelőre segíteni. A tréner nem adja fel, a zalaegerszegi vereség után azt mondta, a kemény munka számukra az egyetlen menekülőút. Tíz meccs van még a szezonból, hogy csapatával együtt bizonyíthasson.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!