6 hónapja

Szilágyi Áron nem kertel, ezt imádja Londonban

Könnyedén vette a budapesti férfikard-világkupa akadályait a háromszoros olimpiai bajnok vivő, Szilágyi Áron. A döntőben nagyon magabiztosan, 15-7-re győzte le az olasz Luca Curatolit.

Szerző Füredi Marianne

A helyszínen is sokan szurkoltak a magyar kardcsapat tagjainak, az egyéni verseny pedig a 32 éves klasszis sikerével zárult.

Szinte már elfelejtettem, milyen érzés nézők előtt vívni, pedig nekünk, sportolóknak is kell a visszajelzés, a taps, mint a színészeknek. A BOK csarnokban fantasztikus volt a hangulat, azonnal magával ragadott, és erőt adott a szurkolók buzdítása

 – mesélte Szilágyi Áron és hozzátette, egész nap jól érezte magát, örült minden szép akciónak, és fantasztikus érzés volt itthon világkupát nyerni. 

A 32 éves klasszis arról is beszélt, hogy a tokiói olimpia után úgy érezte, hosszabb pihenőre, új impulzusokra van szüksége, ezért is döntöttek úgy feleségével, Bettivel, hogy új városba, új országba teszik át székhelyüket. 

Az időnk felét itthon, a másik felét Londonban töltjük, persze ott is a vívásé a főszerep az életemben, a válogatott kardvívókkal együtt készülök. A szabadidőnkben Bettivel igyekszünk felfedezni Londont, és a hatalmas városban sohasem unatkozunk. Nagyon színes, pezsgő a kulturális és a sportélet, sok barátunk van, ott élő magyar és angol is

 – mesélte a Borsnak Szilágyi Áron. Voltak már Liverpool- West Ham United angol bajnoki találkozón, de járnak tenisz és NFL-mérkőzésekre, színházba és múzeumokba is.

Fotó: Mirkó István

"Nincs kedvenc helyem Londonban, az alapvető látványosságok, amiket a turistáknak „kötelező” megnézni, nem mozgatnak meg, engem maga a város, a hangulata varázsol el"– árulta el Szilágyi Áron, aki az eredményhirdetés után sokáig osztotta az autogramokat, és készségesen szelfizett az érte rajongó gyerekekkel. 

Az olimpiai bajnok vasárnap a csapatversenyen lépett pástra, a viadal lapzártánk után ért véget.

Szerző Füredi Marianne

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!