11 hónapja

Szoboszlai Dominik nagyon jó hírt kapott karácsonyra

Hat Bundesliga-focistánk közül egyedül Szoboszlai Dominik kapott jó hírt az ünnepekre: milliárdos összeggel emelték föl a becsült értékét.

A topligák közül csak a németben játszanak magyar futballisták, rögtön féltucatnyian. Közülük csak Szoboszlai Dominiknek sikerült igazán jól az ősz: ezt tükrözi, hogy rekordösszegre emelték a becsült értékét – szúrta ki a Bors.

Szoboszlai becsült értéke tovább nőtt
Fotó: AFP

Hat németországi légiósunk közül a bochumi Novothny Soma ugyan csak epizódszerepig jutott, de a Mainz veteránja, Szalai Ádám megszakítás nélkül már a 11. szezonjában szolgál a Bundesligában, Sallai Roland pedig a meglepetésre dobogón telelő Freiburg egyik legfőbb értéke. A harmadik legértékesebb kerettel rendelkező, tavalyi ezüstérmes RB Leipzig három honfitársunkra épít: a kapuban fix pont Gulácsi Péterre, a csapatkapitány Willi Orbánra és az idén berobbant Szoboszlai Dominikre.

Mindannyiuk közül mégis csak utóbbi becsült értékét növelte tegnapi adatfrissítésével a focisták átigazolásaira és piaci értékére szakosodott Transfermarkt.

Három vesztes, egy nyertes

A becslések során kismillió szempontot vesznek figyelembe. A csereként be-besegítő Szalai és a javarészt mellőzött Novothny megtartotta az értékét (800, illetve 400 ezer eurót). Sallai 4 millió eurós mínuszát az okozhatta, hogy kikerült a freiburgi kezdőcsapatból. A lipcsei alapember Gulácsi és Orbán azért veszíthetett 2-2 millió eurót, mert már harminc év körüliek, több válogatott mérkőzést kihagytak, ráadásul a klubjukkal botladoztak a Bundesligában és a BL-ben.

Annál nagyobb siker, hogy ifjú csapattársuk, Szoboszlai értékét újabb 3 millióval megtoldva immár 28 millió euróra (10,3 milliárd forint) növelték. Nála az nyomhat sokat a latban, hogy utánpótláskorú, és a topligában újoncként jutott 22 tétmeccsen 7 gólig és 4 gólpasszig. És hol van még a vége?!

„Kisgyerekként Cristiano Ronaldo volt a példaképem, de miután tudatosult bennem, hogy én is elérhetek a legmagasabb szintekre, onnantól nem figyeltem másokra, csak magamra koncentrálok. Semmi sem lehetetlen, megvannak a magam céljai, amiket el akarok érni”

– mondta nemrég a céljairól a legtöbbre taksált focistánk, első helyen a Bajnokok Ligája-győzelmet említve.

A legértékesebb magyar labdarúgók:

1. Szoboszlai Dominik (21 éves, RB Leipzig) 10,3 milliárd forint; 2. Willi Orbán (29, RB Leipzig) 5,2 milliárd forint; 3. Sallai Roland (24, Freiburg) 4,4 milliárd forint; 4-5. Gulácsi Péter (31, RB Leipzig) és Szalai Attila (23, Fenerbahce) 4 milliárd forint. (Forrás: Transfermarkt)

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!