1 éve

Nincs mese, a Fradi itthon vetélytárs nélkül maradt

Szákban a nagy fogás. Többet ér a bajnokcsapat kerete, mint az utána következő riválisoké, a fehérváriaké és a felcsútiaké együttvéve.

A szerb válogatott Zseljko Gavrics szerződtetésével minden eddiginél tágabbra nyílt az olló az NB I-ben. A legerősebb kerettel rendelkező Ferencváros focistái többet érnek, mint a második és harmadik vetélytársak együttvéve.

Gavrics (balra) és Orosz Pál vezérigazgató a Fradi-mezzel (Fotó: Instagram / ftcofficial)

A Crvena zvezdától kivásárolt Gavriccsal – aki magasan a honi mezőny legértékesebb focistája – immár az NB I hat legtöbbre értékelt játékosát adja a Fradi. Az első 25-be is csak 8 fehérvári, illetve egy-egy felcsúti és kispesti fér be a zöld-fehérek mellé.

Az NB I legértékesebb focistái

1. Zseljko Gavrics (szerb, FTC) 4,5 millió euró (1,6 milliárd forint) 2. Myrto Uzuni (albán, FTC) 3 millió euró (1,1 milliárd forint) 3. Tokmac Nguen (norvég, FTC) 2,8 millió euró (1 milliárd forint)

„Izgatott vagyok, hogy a BL-részvételért harcolhatunk. Várom már a meccseket. Emellett természetesen szeretnék magyar bajnok és kupagyőztes is lenni”

– mondta a 20 éves tehetség a fradi.hu-n.

Az utóbbi évek sikersorozatával párhuzamosan dinamikusan erősödik az FTC. Ezt nem csak a sorozatban három magyar bajnoki cím és főtáblás kupaszereplés jelzi, hanem a játékoskeret értékének növekedése is. Ez a Transfermarkt alapján csaknem megduplázódott tavaly óta, Kubatov Gábor elnök eddigi tízéves regnálása alatt pedig több mint az ötszörösére nőtt.

Ezzel már egyetlen hazai vetélytárs sem tud lépést tartani. Pedig évekig úgy tűnt, hogy legalább a Vidi egy szinten mozog a zöld-fehérekkel. A nyári átigazolási szezonban azonban végképp világosság vált, hogy már a legfőbb rivális is messze leszakadt a bajnoki címvédő mögött.

Az NB I legértékesebb csapatai

1. Ferencváros 39,7 millió euró (14 milliárd forint) 2. Fehérvár 24,38 millió euró (8,6 milliárd forint) 3. PAFC 12,33 millió euró (4,4 milliárd forint)

Nem elég, hogy a Fradi keretét többre taksálják, mint a 12 csapatos mezőny második felét összesen, de annál is, amennyire a második és harmadik fehérváriakat és felcsútiakat együttvéve.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!