1 éve

Dárdai elárulta, ezt a ravasz trükköt vetette be a Hertha megmentéséért

Ezen múlt a Bundesligában maradás? Kellett ez a Dárdai-trükk is ahhoz, hogy a berlini játékosok adjanak a magyar edző szavára.

A januári kinevezésekor megjelent hírek szerint másfél évre, azaz jövő nyárig bízták meg Dárdai Pált a Hertha BSC régi-új vezetőedzőjeként. Hamar kiderült azonban, hogy a szerződése tartalmaz egy záradékot, amelynek értelmében a tavaszi idény végén leválthatják. A német futballcsapat kínkeserves benntartása ellenére tehát egyelőre kérdéses a magyar tréner jövője, aki most magyarázatot adott a titkos megállapodás hátterére. Dárdai-trükk kellett a sikerhez.

Fényesen bevált a januárban kiötölt Dárdai-trükk
Fotó: AFP

Miután szerette az ifiedzői munkáját, a Hertha proficsapatánál viszont számára nem tetsző folyamatokat észlelt, nagyon nehezen döntött. Dárdai végül hagyta magát rábeszélni, hogy újra elvállalja a tűzoltómunkát – de egy nagyon fontos kikötéssel.

„Azt mondtam, oké, csinálom. De nem megyek be úgy az öltözőbe, hogy azt kelljen mondanom a srácoknak: csak három és fél hónapig leszek itt. Akkor felzabáltak volna”

- indokolta most a másfél éves megállapodásról szóló téli bejelentést.

A ravasz Dárdai-trükk bevált, a játékosok nem beugróként tekintettek rá, akit rövidesen úgyis leváltanak: idővel beálltak az új vezér mögé, hallgattak rá, és csapattá értek.

„Van egy bónusz évem, és ez állatira sokat segített ebben a szezonban”

- mondta Dárdai Pál.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!