1 éve

Magyar válogatott focisták kerültek az évtized legjobbjai közé

Nego és Juhász is felkerült a leggólerősebb védők listájára 2011 és 2020 között.

A magyar válogatott Nego Loic és Juhász Roland is felkerült az elmúlt évtized leggólerősebb védőinek listájára, melyet a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) állított össze – jelentette az MTI.

Juhászt (balra) és Negót is előkelő helyre sorolták az IFFHS listáján
Fotó: MTI

A rangsorba az élvonalbeli bajnoki mérkőzéseken, a nemzeti kupákban, a hivatalos nemzetközi klubsorozatokban és az ugyancsak hivatalos válogatott mérkőzéseken elért találatok számítottak be, azoktól a játékosoktól, akik döntő többségben védőként szerepeltek.

Ezek alapján 2011 és 2020 között a legeredményesebb védő Sergio Ramos volt: a Real Madridban 71, a spanyol válogatottban 18 alkalommal volt eredményes. Így 89 góllal zárt a lista élén magabiztos előnnyel, a második helyezett gibraltári Joseph Chipolina 78 találattal követi őt.

A leggólerősebb védők 2011 és 2020 között:

1. Sergio Ramos (spanyol) 89 gól 2. Joseph Chipolina (gibraltári) 78 3. Keylor Soto (Costa Rica-i) 73 ...35. Nego Loic 39 ...39. Juhász Roland 38

 

Az évtizedben 62 hátvéd ért el 33 vagy annál több gólt. Az Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőn egyenlítő Nego klubcsapataiban 38 alkalommal vette be az ellenfél kapuját, összesen 39 találata 35. helyet ért. Eggyel kevesebbszer, 38-szor volt eredményes Juhász, aki egy válogatott találat mellett klubmezben 37 gólt szerzett az évtizedben, így a lista 39. helyére került.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!