1 éve

Csak a csoda segíthet, van esélyünk a kézivébén?

A lehető legnehezebb ellenfél vár ránk a világbajnokság negyeddöntőjében.

„A lehetetlen nem létezik” – kezdetű motivációs idézettel üzent közösségi oldalán Nagy László csapatvezető a francia meccsel kapcsolatban. A korábbi kiváló játékos is tudja, nem mi vagyunk az esélyesek, de az alap, hogy meg kell próbálni meglepni a franciákat. Mégis mi szólhat a magyar csapat mellett?

Fotó: MTI

Egyszer már összejött a csoda

Négy éve hasonló helyzetben készültünk a dánok elleni vb-nyolcaddöntőre. Akkor senki nem adott esélyt az olimpiai bajnok ellen, a mieink azonban végig vezetve 27-25-re nyertek. A mostani keretből hatan pályára léptek azon a meccsen, s akkor még Nagy László is főszereplő volt. Az akkori teljesítménnyel ma is lehet esélyünk.

Bodó Richárd játszott négy éve a dánok ellen
Fotó: MTI

Pihenő kulcsemberek

A magyar csapat legjobbjai szombaton játszottak utoljára, a hétfői spanyolok elleni csatát a lelátóról nézték csak. Mikler Rolandot, Lékai Mátét és Bánhidi Bencét be sem neveztük a középdöntő zárómeccsére, de Bodó és Bóka is csak epizódszerepet kapott. Ők tehát pihentebben léphetnek pályára a franciák ellen.

„Éreztünk, hogy az első sor tagjainak válláról le kell venni a terhet, pihenniük kell, ez megvalósult, és igazából szerdán kell majd topon lennünk” – indokolta a döntést Gulyás István szövetségi kapitány.

Megvolt az egy rossz meccs

A világbajnokság első öt meccsén győző válogatott a lehető legjobbkor tudta le a “kötelező” rossz meccsét. Tét nélkül a spanyolok ellen ez belefért. Ráadásul a játékosok is figyelmeztetést kaptak, ennél most már több kell.

Időkérésnél látszott, hogy szégyellik magukat, mondtuk nekik, hogy emeljék fel a fejüket, menjenek előre, semmi baj sem történik. Nem hiszem, hogy rendet kellene tenni a fejekben.”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!