1 éve

Fradi-rekord a tévéfotelekből: irgalmatlanul sokan sasolták a BL-meccseket

Tarolt a királyi sporttévé. A Barca elleni nyitány az egész év legnézettebb mérkőzése volt.

A Ferencvárosi TC Bajnokok Ligája-csoportmérkőzéseit átlagosan több mint 550 ezer néző követte élőben az M4 Sporton – derül ki az MTVA közleményéből. Az ősz és 2020 legnézettebb mérkőzése az FC Barcelona–Ferencvárosi TC BL-nyitány volt. Ha a csoportmérkőzésekhez hozzávesszük a selejtezőkörös találkozókat is, akkor összesen több mint 2,7 millióan kapcsolódtak be legalább egy percre az FTC BL-menetelésébe a közszolgálati csatornákon.

A Messiék elleni idegenbeli meccset (5-1 oda) nézték idén a legtöbben
Fotó: MTI

Augusztus végétől decemberig az FTC tizenegy mérkőzésen lépett pályára a Bajnokok Ligája selejtező- és csoportkörében. A tizenegy élő közvetítés valamelyikébe több mint 2,7 millió fő, a népesség 30,7%-a kapcsolódott bele legalább egy percre. Átlagosan egy néző 3 óra 40 percet látott a több mint 21 órányi élő közvetítésből.

A hat csoportmérkőzést átlagosan 558 ezer néző követte az M4 Sporton és 62 ezren online az m4sport.hu és mediaklikk.hu oldalakon. Ha a mérkőzések számát kibővítjük a selejtezőkörös találkozókkal, akkor a tizenegy összecsapás átlagos nézettsége 490 ezer fő volt, közönségrészesedése pedig 12,9%. A tizenegy mérkőzés közül három alkalommal volt piacvezető az M4 Sport.

FC Barcelona–FTC: 2020 listavezetője!

A katalánok elleni csoportmérkőzés 2020 legnézettebb sportközvetítése volt Magyarországon, amely ezzel megelőzte a nemzeti válogatott Izland elleni, az Eb-kijutást jelentő összecsapását is. Az FC Barcelona–Ferencvárosi TC találkozót 793 346 néző követte (élőben, vendégnézőként vagy időeltolásos nézéssel).

A tévénézők 20,5%-a választotta ezt a közvetítést, amellyel a közszolgálati sportcsatorna a mérkőzés ideje alatt nemcsak a tematikus csatornákat, hanem az összes hazai országos tévéadót is megelőzte. Az m4sport.hu és mediaklikk.hu oldalakon is kiemelkedő nézettséget generált a mérkőzés, 95 875-en követték élőben online.

A Ferencvárosi TC Bajnokok Ligája-mérkőzéseinek legnézettebb közvetítései az M4 Sporton:

1. FC Barcelona–Ferencvárosi TC: 793 345 néző

2. Ferencvárosi TC–Juventus: 624 375 néző

3. Juventus–Ferencvárosi TC: 581 372 néző

4. Ferencvárosi TC–Molde FK: 551 009 néző (selejtezőkör)

Forrás: Nielsen Közönségmérés (Live+As Live+vendégnézés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!