1 éve

„Két napig volt lázam, hidegrázásom” – elkapta a koronavírust az Európa-bajnok magyar sportoló

Otthoni edzésre buzdít az evezős, aki átesett a betegségen.

Pozitív lett Galambos Péter Európa-bajnok, világbajnoki helyezett magyar válogatott váci evezős koronavírus-tesztje október végén. A sportoló szerencsére jól van, mindössze enyhe tünetei voltak, azonban még néhány hét kényszerszünetre ítélték az orvosok. Addig is otthoni edzésre készül, s erre buzdít mindenkit, aki az edzőtermek bezárása miatt nehéz helyzetbe került.

„Jelenleg már teljesen tünetmentes vagyok és jól érzem magam. Október végén kaptam el a vírust. Szerencsére viszonylag enyhe tüneteim voltak. Két napig volt lázam, hidegrázás, bőrérzékenység, fej- és derékfájás – ezek voltak a legkellemetlenebb dolgok ez idő alatt. A szaglásom pár napra elment, az ízérzékelésem szinte végig megmaradt” – mondta Galambos Péter Európa-bajnok váci evezős.

A sportoló egy alapos orvosi vizsgálatot követően tud majd újra nekikezdeni a munkának egy-két hét múlva.

„Ez egy nehéz időszak ilyen szempontból is, de fontosnak tartom, hogy ne álljunk le sportolással, mert általános közérzetünket is javíthatjuk vele. Nehéz lesz nekikezdeni, nehéz lesz rendszert kialakítani. De magunk mentális és fizikális egészsége érdekében tegyük meg ezeket a -kezdetben- nehéz lépéseket, aztán napról napra jobb lesz” – mondta Galambos Péter.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!