2 éve

Kemény Dénes: bárkit legyőzhetnek a fiúk

A fogadóirodáknál a magyar férfi vízilabda-válogatott a legesélyesebb arra, hogy megnyerje a hazai vízilabda-Európa-bajnokságot.

Az érmekért és a tokiói olimpiáért is hajt a magyar férfivízilabda-válogatott az utolsó két meccsén. Kemény Dénes, a csapatot három olimpiai aranyéremig vezető korábbi kapitány nem aggódik a fiúk miatt, akik már az oroszok elleni negyeddöntőben megmutatták, hogy erősek.

Fotó: waterpolo.hu

„Cáfolnám, hogy eddig nem volt komoly tétmeccsünk a tornán. Az oroszokat sem szabad lenézni, az ők legyőzése is komoly teljesítmény volt. De való igaz, most jön a neheze„ – mondta a Ripost-nak Kemény Dénes. ”Persze örülhetünk annak, hogy az olaszok helyett Montenegrót kaptuk, de ők meg ugye kiverték a világbajnok olaszokat… Szóval Montenegrót sem szabad lenézni. De képesek vagyunk őket legyőzni, mint ahogy a világon bárkit. Végre újra eljutott erre a szintre a vízilabdánk.”

Fontos tudni, hogy a legjobb négy mezőnyéből eddig egyedül csak a spanyoloknak van kvótájuk. Mivel a tornán csak egyetlen olimpiai férőhelyet osztanak ki, ideális esetben csak a spanyolok előzhetnének minket.


Fotó: MTI

„Éppen ezért lenne jó egy magyar-spanyol döntő, azzal már elérhetnénk egy részcélt. A feszes klubszezonban senkinek nincs szüksége tavasszal a selejtezőtornára„ – folytatta Kemény. ”Persze a nagy számolgatásban arról sem feledkezzünk el, hogy mégiscsak egy Európa-bajnokságon vagyunk, ráadásul hazai közönség előtt. Nemcsak a tokiói részvétel a fontos, hanem az érmek és azok színe is.”

A magyar csapat egyébként utoljára éppen Kemény Dénes irányításával, 1999-ben nyert Európa-bajnokságot. A jelenlegi kapitány Märcz Tamás, valamint a szövetség elnöke, Vári Attila akkor még játékosként ünnepelhetett.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!