2 éve

U17-es vb: Preisinger szerint valami nincs rendben a játékosaival

Célegyenesben a felkészülés, de... Figyelmeztet a már Brazíliában készülő magyar tehetségek szövetségi edzője.

Szombaton (magyar idő szerint 22.00-tól) Nigéria ellen kezdi a magyar válogatott a brazíliai U17-es világbajnokságot. Preisinger Sándor szövetségi edző focistái már itthon, Telkiben elkezdték az átállást, de a 30 órás utazás, az ötórás időeltolódás és Goiania 30 fok fölötti hőmérséklete érezhetően így is nyomot hagyott a játékosokon.

A Benficához igazolt Molnár Rajmund és társai már a szombati vb-rajtra készülnek
Fotó: mlsz.hu

Hétfőn és kedden ettől függetlenül már teljes értékű edzések szerepeltek a programban, emellett uszodai és konditermi tréningek segítik a formába hozást – jelentette az mlsz.hu. A csapat a videózások során elkezdte az ismerkedést is az első ellenfél, Nigéria játékával. A szakvezető mégsem teljesen elégedett.

„Egyre jobb fizikális állapotban vannak a játékosok, de azért még nem vagyunk ott, ahol szeretnénk. Ami kicsit jobban zavar, hogy a koncentráció még nem az igazi, egyelőre kissé szétszórtak a játékosok az edzéseken, de bízom abban, hogy a tétmeccsek közeledtével egyensúlyba jönnek a dolgok, és mindenki fókuszba kerül.

Ez egyébként jellemző volt ránk eddig, vagyis a tét jó hatással volt a csapatra, a fontos mérkőzésekre rendre összekapták magukat a játékosok. A hétfői és a keddi edzéseken az alaptaktikát gyakoroltuk, a következő napokban a támadójáték pontosítása következik, elsősorban Nigéria játékára szabva a taktikánkat. A körülmények rendben vannak, az edzőpályákkal nincs gond, minden adott ahhoz, hogy megfelelően felkészüljünk az első mérkőzésre, csak rajtunk múlik, hogy mennyire tudunk felkészülni a szombati nyitómeccsre”

– mondta Preisinger Sándor a keddi edzést követően.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!