3 éve

52 milliós buli vár éjjel a két magyar válogatott focistára

Életük meccsére készülnek a Bayern München elleni Német Kupa-döntõben. Gulácsi és Orbán vezérletével érheti el az RB Leipzig a sporttörténeti sikert.

Franz Beckenbauer már akkor megmondta, hogy az RB Leipzig lesz a Bayern München legnagyobb riválisa, amikor a lipcsei csapat még a harmadosztályban menetelt. Azóta már három évet töltöttek együtt a Bundesliga élvonalában, de Gulácsi Péter és Orbán Willi klubjának a bajnoki ezüst- és bronzérmek után szombaton (20.00, tv: Sport 1), a Német Kupa döntőjében van először reális esélye a trónfosztásra.

 

A Bayern München elleni kupadöntő után a lipcsei kispadról leköszönő sportigazgató, Ralf Rangnick jövőre már bajnoki címért küzdő csapatot vár az új edzőtől, Julian Nagelsmanntól. Az RB Leipzig magyar válogatott erősségei, a Bundesliga legjobb játékosának ítélt kapus, Gulácsi Péter és a legjobb védő, Orbán Willi társaikkal a mai, berlini Német Kupa-döntőben megadhatják ehhez az alaphangot.

 

"Az utolsó előtti fordulóban (Leipzig-Bayern 0-0 – a szerző) is bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk tartani velük a lépést. Berlinben megkoronázhatjuk a szezonunkat. Ha hasonlóan agresszíven védekezünk, és kicsit bátrabban támadunk, megverhetjük a Bayernt. Huszonnégyezer szurkolónk teremt majd szenzációs hangulatot a stadionban. Az erőviszonyok kiegyenlítettek, ellenfelünk mégis kicsit esélyesebb a döntő fontosságú meccseken szerzett tapasztalata miatt. Minket viszont hajt a becsvágy,

mindannyiunk karrierjének eddigi legnagyobb sikerére van esélyünk

– mondta bizakodóan a csapatkapitány Orbán.

 

Folytatás a következő oldalon! Kattints!


Gulácsiék két hete még csak késleltetni tudták a müncheniek bajnoki fiesztáját, most viszont eltökélten arra készülnek, hogy ők ünnepelhessenek.

 

Nem csak a klub, de valamennyiünk első igazán nagy sikere lehet ez a kupagyőzelem. Büszke vagyok rá, hogy Ausztriában kétszer is dupláztam a Salzburggal, de ez egy más szint. Sok fontos meccsem volt már, de eddigi pályafutásomban ez lesz a legjelentősebb

– nyilatkozta Gulácsi.

Nem véletlenül üzentek a lipcseiek viccesen a kupának:

"Kedves Kupa, Münchenben csak egy lennél a sok közül, de nálunk az első számú!"

 

A tavaly bajnokin már legyőzött Bayern elleni újabb siker többet jelentene egy sima kupagyőzelemnél: a Leipzig mindössze tízéves „történelmének” első nagy trófeája lenne, és felérne egy hadüzenettel a Németországban egyeduralkodó sztárklubnak.

Pedig akármilyen biztos is az energiaital-gyártó pénzelte klub háttere, Rangnick kizárólag fiatal tehetségeket igazol, azokat is viszonylag olcsón: a kimagaslóan legdrágább vételük 30 millió euróért (9,8 milliárd forint) az a Naby Keita volt, akit azóta a duplájáért adtak tovább Liverpoolba. Az ősszel már másodszor BL-főtáblás Leipzig legerősebb kezdőcsapatából heten – köztük Gulácsi és Orbán – már a másodosztályban is együtt játszottak.

Babonás a kapus

Ragaszkodik a sárga mezéhez Gulácsi Péter, mert ez a szín hozott neki szerencsét a szezonban, a 16 gól nélküli meccséből 14-szer ebben védett.

Amúgy is babonásan ragaszkodik az apró szertartásaihoz: mindig ugyanolyan sorrendben veszi fel a sípcsontvédőit, amelyeken képek láthatók a családjáról, és egy-két használat után kesztyűt vált.

52 milliós bulit csapnak

Az RB Leipzig osztrák főszponzora óriási partira készül Berlinben a Bayern elleni kupadöntő után. A Bricks nevű közkedvelt szórakozóhelyen a csapat és a hozzátartozók, valamint a szponzorok összesen 1200-an buliznak majd vasárnap hajnalig. Az energiaital-gyártó cégnek 160 ezer euróba (52 millió forint) kerül mindez. Az összeg egy része arra megy, hogy a bár hűtőiben ne egy konkurens termékei, hanem Red Bull legyen.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!