3 éve

Óriási átverés: Hosszú Katinka lebuktatta a világsztárt

Katka rátapintott a lényegre. Úszóklasszisunk teljesen új megvilágításba helyezte a sportvilágot szinte sokkoló hírt.

Conor McGregor váratlan bejelentése valósággal sokkolta kedden a sportvilágot. A 30 évesen visszavonult legendás ketrecharcos nagy kedvence Hosszú Katinkának is. Csakhogy...

Háromszoros olimpiai bajnok úszósztárunk az ír fenegyerek miatt kezdte el nézni az UFC (Ultimate Fighting Championship) gáláit, sőt inspiráció gyanánt McGregor edzőjének a könyvét is nagy érdeklődéssel olvasta. Ehhez képest Katinka most az Instagramon arra célzott: kedvenc ketrecharcosa kamuzott a visszavonulásával.

Az Iron Lady előbb egy kalapját lengető vicces figurával fejezte ki tiszteletét McGregor pályafutása előtt. Utána viszont ugyanarra a fotóra a következő szöveget írta kedvencéről:

Vagy úgy is fordíthatjuk, ki fizet többet, hogy újra harcoljak?

 

Hogy Katka jó helyen kapiskál, jelzi: a nemzetközi sportsajtó is pedzegeti, hogy McGregor csak blöffölt a visszavonulásával. Az UFC legnagyobb csillaga pár órával korábban még egy tévéshow-ban azt hangoztatta a következő, júliusra tervezett meccsére célozva, hogy

jó formában érzi magát, és kész

a harcra.

Néhány napja pedig arról beszélt egy rendezvényen, hogy akkor számíthatnak rá a továbbiakban a szervezetnél, ha részesedést kap a 7 milliárd dollárosra (2000 milliárd forint) becsült bizniszből. Csakhogy az UFC vezetői erről hallani sem akarnak:

"Megvan a pénze ahhoz, hogy visszavonuljon, és ott van a whiskey-biznisze is. Teljesen megértem őt, a helyében én is visszavonulnék"

- reagált a visszavonulás hírére Dana White elnök, mintha nem is sajnálná a legnagyobb sztárja elvesztését, inkább csak érzékeltetni akarná: fütyül a zsarolásra.

 

Minden jel arra mutat, hogy McGregor blöffölt, és arra vár, hogy vagy az UFC engedjen a követelésének, vagy más ígérjen neki egy vagyont, akár pankrétorként. Az évente mintegy 100 millió dollárt (28 milliárd forint) kereső MMA-harcos 2016-ban egyszer már bejelentette a visszavonulását, de akkor gyorsan visszakozott.

Most a szervezettel való alkudozás mellett az is a gyors visszavonulása mögött állhat, hogy a New York Times szerint Írországban szexuális erőszak ügyében nyomoznak utána. A vád szerint decemberben egy dublini hotelben erőszakolt meg egy nőt. McGregor szóvivője szerint mindenesetre ez nem függ össze a sportoló hirtelen visszavonulásával.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!