4 éve

Minden szem Fucsovicson, rajta múlik a magyar siker

Fucsovics Márton vívja az elsõ meccset pénteken a belgák elleni liege-i tenisz Davis-kupa párharcban.

Az 1996 után ismét a világcsoportban szereplő magyar férfi teniszválogatott sikere azon a Fucsovics Mártonon múlik, aki az Australian Openen a nyolcaddöntőig jutott.

Első számú játékosunk 57 hellyel előzi meg a világranglistán pénteki riválisát, Ruben Bemelmanst, vagyis a papírforma az ő sikerét ígéri. Egykori legendás teniszezőnk, Taróczy Balázs a %RIPOST%-nak elmondta, csak akkor lehet esélyünk a folytatásban, ha Fucsovics pénteken sikerrel jár:

"Ahhoz, hogy bármennyi esélyünk legyen, Fucsovics Marcinak hoznia kell a pénteki mérkőzését. Mindenképpen nyernie kell, rajta múlik a sikeres folytatás lehetősége. Balázs Attilának a párosra, és a Bemelmans elleni találkozóra kell koncentrálnia."

A párosban Roland Garros- és Wimbledon-győztes Taróczy szerint a belgák az esélyesek, de Fucsovics pénteki győzelmével minden megváltozhat:

"Ha 1-1-es eredménnyel érkezünk a szombati páros meccsre, akkor a belgákon óriási lesz a teher. Ráadásul nekik nincs igazán jó párosuk, mi viszont összeszokott duóval megyünk. Ha vasárnap 2-1-es előnyről indulunk, akkor már csak egy meccset kell nyerni a továbbjutáshoz. Fucsovics Goffin ellen, vagy Balázs Bemelmans ellen jó eséllyel hozhat egy sikert."

Taróczy szerint a belgák biztosra veszik a győzelmet, éppen ezért nem vár nagy szurkolást pénteken és szombaton:

"Első nap nem várok frenetikus szurkolást a belgáktól, mert ők Goffinnel a csapatban biztos sikerre számítanak. Csak akkor húznak bele, ha esetleg vasárnap szoros lesz az állás. Reméljük, akkor már késő lesz…"

A PROGRAM

PÉNTEK, 13:30 (TV: M4)

Fucsovics-Bemelmans, Balázs-Goffin

SZOMBAT, 14:30 (TV: M4)

Fucsovics, Balázs-Cagnina, De Loore (páros)

VASÁRNAP, 13:30 (TV: M4)

Fucsovics-Goffin, Balázs-Bemelmans

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!