5 éve

Most vagy soha, nem hibázhatnak a hokisok

A magyar válogatott kedden Dél-Korea ellen folytatja a kijevi divízió 1/A-s jégkorong-világbajnokságon.

Olyan rivális ellen kell kedden életben tartania feljutási esélyeit a magyar válogatottnak, amelyet a vb előtt kevesebbre taksáltunk. Azonban Dél-Korea két nap alatt átírta az esélyeket a divízió 1/A-s jégkorong-világbajnokságon.

Az ázsiai gárda Lengyelországot és a torna csúcsfavoritját, Kazahsztánt is elverte Kijevben, ezzel pedig két forduló után vezeti a csoportot. Arról ugyan hallani lehetett, hogy a 2018-as pjongcsangi téli olimpia házigazdája, Dél-Korea hokija óriásit fejlődött, de arra senki sem számított, amit eddig Ukrajnában produkált.

Eközben a magyar csapat az Ukrajna elleni győzelemmel nyitott, majd kikapott Ausztriától. Négy csapat is három ponttal áll, vagyis a keddi, Korea elleni mérkőzésünk meghatározza a további sorsunkat: győzelem esetén marad esély a feljutásra, egy újabb vereség után azonban a kiesés ellen harcolhatnánk.

Mi dönthet Korea ellen?

Korea - csakúgy mint a magyar válogatott - öt honosított hokissal játszik Kijevben, közülük Bryan Young 17, míg Alex Plante 10 NHL-meccsen lépett jégre karrierje során, de nem csak nekik köszönhetik a mostani sikerüket.

Döbbenetes a lövési statisztikájuk, az eddigi két meccs során Korea lőtt a legkevesebbszer kapura a vb-n, 43-szor próbálkozott, de ebből kilenc gól született, ami 20.93%-os hatékonyságot jelent. A legjobb a hatcsapatos mezőnyben!

Ezzel szemben a magyar csapat csaknem a dupláját bombázta, 80-szor kísérletezett, a hat gólunk viszont mindössze 7.50%-os mutatót eredményezett. Rich Chernomaz, a magyar válogatott szövetségi kapitánya nem véletlenül mondta, hogy sokkal okosabban kell játszanunk Korea ellen

Ha emberelőnyben is javulunk, akkor a magyar csapat jó eséllyel megnyeri a kedden, 16 órakor kezdődő meccset, mert teljes létszámban egyik sora sem gyengébb a koreainál.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!