5 éve

Kezdődik az őrület! Ismét csodát tesznek a hokisok?

Szombaton kezdõdik az évi rendes hokiõrület, a divízió 1/A-s jégkorong-világbajnokság. A magyar válogatott ezúttal Kijevben veszi célba a feljutást.

Olyan mezőny gyűlt össze a kijevi vb-n, hogy bármi megtörténhet a magyar válogatottal. Habár Rich Chernomaz együttese a feljutás reményével vág neki a viadalnak, balszerencsés esetben az is megtörténhet, hogy a kiesés ellen fog küzdeni Ukrajnában. Természetesen a szövetségi kapitány inkább az előbbire fókuszál:

"Érdekes vb elé nézünk, kiegyenlített, erős mezőny találkozik. Kazahsztán a legesélyesebb a csoportban, ráadásul új játékosokat honosított. Egyesével vesszük a meccseket, mindig a következőre koncentrálunk.

Minden mérkőzésen nyerhetünk.  

A magyar válogatott a házigazda Ukrajna ellen kezdi a vb-t, majd sorrendben Ausztriával, Dél-Koreával, Lengyelországgal és Kazahsztánnal találkozik.

Ketten feljutnak, egy kiesik

A hatos mezőny első két helyezettje jövőre az elitben folytatja, míg az utolsó kiesik. Ideális esetben a magyar válogatott megnyeri az első négy meccsét, ez esetben pedig az utolsó, kazahok elleni derbinek már biztos feljutóként futhatna neki.

Ehhez azonban az ukránoknak és az osztrákoknak biztos lesz pár szava, nem beszélve a lengyelekről, akik a 2015-ös krakkói vb óta fenik ránk a fogukat. A koreaiakat sem szabad lebecsülni, ők végre megkapaszkodnának a csoportban.

Éles vb következik, nem véletlen, hogy Chernomaz kapitány nem csupán szakmai alapon döntött a keretről.

"Három olyan játékos nem került be a vb-keretbe, akiknek habár van magyar útlevele, de nincs olyan kötődése a válogatott mezhez, nem annyira elkötelezett a sikerért."

Márpedig ezúttal a szív is dönthet az április 22. és 28. közötti viadalon. A magyar válogatott 2008-ban és 2015-ben csodát tett, feljutott az elitbe. Idén is ez a cél!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!