6 éve

Új magyar világsztár született: beérte Hosszú Katinkát!

Elképesztõ bravúr az Eb-medencében! Még egy úszónk képes arra, amit a világ legjobbjának számító Iron Lady véghezvitt.

Kapás Boglárka (400 méter gyors) és Verrasztó Dávid (400 méter vegyes) révén két újabb Európa-bajnoki címmel zárta úszóválogatottunk a londoni Európa-bajnokságot!

„Jézusom... Én ezt nem gondoltam volna... Amikor először felnéztem a táblára, azt gondoltam, 4:08. Mondtam, ez nem létezik. Aztán rájöttem, hogy egy sorral feljebb kéne nézni... 4:03... Na, akkor megint nem hittem a szememnek...

Hihetetlen, hogy ez összejött. Fantasztikus lökést ad ez az Európa-bajnokság!

- idézte az úszószövetség Facebook-oldala a könnyek között értékelő Kapás Bogit, aki négy Eb-aranyérmével „beérte” a pénteken hazatért Hosszú Katinkát.

Az aranyak mellett ezüst- és bronzérem is jutott a végére: Szilágyi Liliána 200 pillangón csak egyetlen századmásodperccel maradt le a dobogó tetejéről, a 4x100-as férfi vegyesváltó (Balog Gábor, Financsek Gábor, Cseh László, Bohus Richárd) pedig harmadik lett.

Lehetett volna tehát még ennél is több, de az így is a medencés éremtáblázat első helyén végzett magyar úszóválogatott – az olimpiai bajnok Gyurta Dániel nélkül! – 10 arannyal (és 4 ezüsttel, 5 bronzzal) zárta az Eb-t. E tekintetben ez minden idők legjobb eredménye, ami nem akármilyen előjel az augusztusi, riói olimpia előtt!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!