6 éve

Idióta ötletekkel váltanák a becsődölt Forma-1-es időmérőt

Akár így is dönthetnének a rajtsorrendrõl. Javaslat van bõven, csak nehogy komolyan vegye õket valaki!

Finoman fogalmazva nem vált be az új időmérő rendszer a Forma-1 idei első futama előtt. Akár már a következő versenyen, az április első hétvégéjén sorra kerülő Bahreini Nagydíjon más lehet az időmérő edzés lebonyolítása.

Több pilóta (például Lewis Hamilton és Max Verstappen) szerint ugyanakkor nem a korábbi módszerhez kéne visszatérni, hanem az új lebonyolítás egyes elemeit megtartva, köztes megoldásra kéne jutni. A Red Bull tréfás kedvű szerkesztői már be is dobtak néhány őrült ötletet:

1. Szavazás

Helytelen, hogy a szurkolóknak nincs beleszólása a kvalifikáció alakulásába. Ha unod, hogy mindig ugyanazé az első rajtkocka, szavazz másra! Ha a belépőjeggyel együtt járna egy voks is, mindenütt a helyi kedvenc indulhatna az élről.

2. Licit

Magánrepülők, luxuscikkek helyett költsék a pénzüket a rajthelyekre a pilóták! Licitálhatnának a minél előkelőbb pozícióra.

3. Sorsolás

A változatosság jegyében az lehet a megoldás, ha mindenkinek lutri a rajtsorrend. A versenyzők számait egymás után húznák ki. Ezzel ráadásul az is kiderülne, hogy melyikük a legszerencsésebb.

4. Fordított sorrend

Miért pont a leggyorsabb indulna az élről? Utána meg csodálkozunk, hogy a lassabbak nem előzik meg a gyorsabbakat? Ha egyszerűen megfordítjuk a sorrendet, akkor izgalmasabb lesz a verseny. Más kérdés, hogy milyen lenne az időmérőn a versengés a minél rosszabb helyekért…

5. Döntsön Bernie!

Miért ne dönthetne kézi vezérléssel maga Bernie Ecclestone? Az F1 apró termetű nagyura az őrült ötleteiről (is) híres, amelyek közül sok be is jön. A sorozatért tett erőfeszítéseiért megérdemelné, hogy személyes szimpátia alapján döntsön a pilóták sorrendjéről.

Csak nehogy valaki komolyan gondolja őket – főleg ne Bernie!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!