6 éve

Na, ezért imádják annyira az angol bajnokságot!

Nem neveznénk hivatalos versenynek, de folyamatos a rivalizálás a legjobb európai labdarúgó ligák között.

A The Sun szerint természetesen az angol Premier League a világ legizgalmasabb és legkiélezettebb bajnoksága. A brit lap véleményét még akkor is nehéz megcáfolni, ha tudjuk: hazabeszél, hiszen a szigetországi ligát népszerűsíti.

Az újság indoklása szerint az angol bajnokságban a legszorosabb az élmezőny, náluk a legkisebb a különbség a sztár- és a kiscsapatok között.

Ezzel különösen idén nehéz vitatkozni, tudniillik óriási meglepetés van születőben: egy kiscsapat, a Leicester vezeti a tabellát. Claudio Ranieri csodacsapatának öt pont az előnye az élen, míg a címvédő Chelsea csak a 10. helyen áll, 25 pont hátránnyal.

Ezzel szemben Németországban, Spanyolországban és Olaszországban jóval nagyobbak a különbségek.

Már megint a Bayern

Németországban szokás szerint a Bayern München vezet, öt pont az előnye a másik sztáralakulattal, a Dortmunddal szemben. Arrafelé csak Dárdai Pálék okoztak meglepetést, hiszen a Hertha a harmadik a tabellán.

A negyedik helyezett 25, a kilencedik 36 ponttal szorul a Bayern mögé, különösebb izgalmakra és változásra nem kell számítani.

Olaszországban nincs esélye a kicsiknek

A Juventus három ponttal vezet a Napoli előtt, de a negyedikkel szemben már 15, a tizedikkel pedig 34 pont az előnye. Csakúgy mint Németországban, itt is két gárda verseng a bajnoki címért, és arrafelé sincs esélyük a kiscsapatoknak.

Barca, Real, Atlético

Spanyolországban minden évben ugyanaz történik: a Barcelona és a Real Madrid verseng, időnként pedig az Atlético Madrid beleszól a nagyok dolgába.

Idén ez nem fog sikerülni, a Barca kilenc ponttal vezet, és a negyedikkel szemben már 22 egység az előnye. Kiscsapatoknak soha nincs esélye, a 10. helyezett Deportivo például 40 ponttal szorul a katalánok mögé.

Ezzel szemben nálunk...

Az idei magyar bajnokság minden idők egyik legunalmasabb versengése. A Ferencvárosnak már októberben oda lehetett volna adni a bajnoki címet, jelenleg 22 pont előnnyel vezeti a tabellát.

Nálunk se izgalom, se nézők, se színvonal. Kíváncsiak lennénk, a The Sun hogyan jellemezné azt, amit élvonal címen nálunk előadnak!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!