6 éve

Sohasem vered ki a fejedből: nagy kiütések, döbbenetes pofonok

Minden idõk egyik legnagyobb meglepetéseként tekintenek Tyson Fury gyõzelmére Vlagyimir Klicsko ellen. Legendás meccsek mellé kerül a boksztörténelemben, örökre emlékezni fognak rá.

Tyson Fury egyhangú pontozással verte Vlagymir Klicskót, és ezzel világbajnok lett nehézsúlyban. A Daily Mail szubjekítv összeállítást készített a boxtörténelem azon meccseiről, amelyeken szintén döbbenetet okozott a végeredmény.

A brit lap hat bunyót idézett fel, és Fury sikerét a negyedik helyre rangsorolta.

 

6. Lloyd Honeyghan legyőzte Donald Curryt

1986-ban a jamaikai Honeyghannak annyi esélyt sem adtak a sikerre, mint most Furynak. Az addig veretlen Curryt súlycsoportja legjobbjának tartották, sima győzelmet vártak tőle. Hiába, Honeyghan a 6. menetben kiütötte.

5. Muhammad Ali legyőzte George Foremant

1974-ben a 32 éves, korosodó Ali karrierje egyik legkülönlegesebb teljesítményével legyőzte a nála hét évvel fiatalabb, esélyesebbnek vélt George Foremant.

4. Tyson Fury legyőzte Vlagyimir Klicskót

A legfrissebb meglepetést a brit Fury okozta az elmúlt hétvégén. A %RIPOST% bemutatta a brit bunyóst, aki jelenleg a nehézsúly világbajnoka.

3. Cassius Clay legyőzte Sonny Listont

Muhammad Ali még Classius Clayként 1964-ben kiütötte a szörnyetegként emlegetett Listont. Ez az eredmény megrázta a világot, új csillag született...

2. Randy Purpin legyőzte Sugar Ray Robinsont

Furyhoz hasonlóan Purpin is pontozással győzte le a korszak akkori legjobbját 1951-ben. Hihetetlen diadal volt, szemernyi esélyt sem adtak rá.

1. James Douglas legyőzte Mike Tysont

1990-ban a legyőzhetetlennek vélt Mike Tysont kiütötte James Douglas, aki a meccs előtt megígérte a győzelmet a halott édesanyjának. Ez volt Tyson első veresége profiként.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!