6 éve

Bemutatjuk az új bokszkirályt: Klicsko előtt magyart is vert

Két napja egy nótás kedvû brit mókamester világraszóló diadalát emésztgeti a bokszvilág. Tyson Fury egyhangú pontozással legyõzte Vlagyimir Klicskót, és ezzel õ lett a nehézsúly új uralkodója.

A brit bunyós sikere óta a szigetországi lapok folyamatosan Tyson Furyról írnak. A %RIPOST% azt a Borbély Zoltánt faggatta, aki többek között Kovács István olimpiai bajnokságát közvetítette 1996-ban.

"Gyakorlatilag megelevenedik a mozi, a Blöff című film, a csupasz öklű, illegális bokszmérkőzések időszaka. Fury ugyanis egy ír vándorcigány-családból származik, amelyben hemzsegnek a bunyósok."

Az apuka, John 'Gipsy' Fury 13 profi meccsen nyolc győzelmet aratott, négyszer kikapott, egyszer pedig döntetlenre végzett.

John elnevezte a gyermekét Tysonnak, holott ez vezetéknév, így viszont egy új keresztnév született.

Tyson Fury koraszülött gyerek volt, egészen pici súllyal jött a világra, hat hónapra született 450 grammal.

"Ez az aprócska, immár 206 centis gyermek 112 kilogrammal mérlegelt szombat éjszaka, élete talán legjobb formájában, pocak nélkül, mert régebben bizony az is volt neki. Nem volt klasszikus ökölvívó alkat."

A nagybátyja az edzője

Tyson Furynak édesapja testvére, Peter az edzője, és Borbély Zoltán szerint különleges viszony fűzi a nagybácsihoz.

"Peter rosszul lett egy korábbi meccse előtt, kórházba kellett vinni őt. Tyson Fury azonnal lemondta a bunyót. Tudta, hogy a gondolatai biztosan a kórházban jártak volna."

Tyson Fury – nadrágján két gyermeke, Venezuela és Prince nevével – úgy győzte le Vlagyimir Klicskót, hogy tudta: felesége a harmadik gyermekével várandós.

"Hitvese, Paris pénteken, egy nappal a meccs előtt közölte vele az örömhírt. Nem véletlen, hogy Fury az Aerosmith slágerét, szabad fordításban a 'nem akarok semmit elmulasztani' című dalt énekelte szerelmének a győzelem után."

Gyöngyösi Béla volt Fury első ellenfele

Klicsko kapcsán felmerült, hogy őt alaposan megváltoztatta gyermeke születése. Borbély Zoltán szerint a vereség nem köthető egyértelműen ehhez.

Sokak szerint semmiféle hatása nincs egy bokszoló ringbeli teljesítményére egy gyermek születése, de az is igaz, hogy Vlagyimir eddig csak magáért volt felelős, most pedig a családjáért is.

Borbély azt is elárulta, hogy Furynak profiként az első ellenfele magyar volt, a kecskeméti Gyöngyösi Béla.

"Karrierje vitathatatlanul legnagyobb sikere azonban a Klicsko elleni győzelem. Fury mind a 25 profi mérkőzését megnyerte, 18-at KO-val!"

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!