7 éve

Mikor ér véget a Dzsudzsák-bohózat?

Lassan ott tartunk, hogy valamennyi európai országgal kapcsolatba hozták a magyar szélsõt, aki klubváltás elõtt áll. Dzsudzsák Balázs ügye már inkább komikus.

Bohózatba fordult Dzsudzsák Balázs átigazolási ügye. Ember legyen a talpán, aki átlátja a helyzetet. Ráadásul jelenlegi klubja, a Dinamo Moszkva sem tett le arról, hogy megtartsa őt.

Dzsudzsák menedzsere, Vörösbaranyi József a RIPOST-nak előbb arról beszélt, hogy a 28 éves játékos olyan csapatban szeretné folytatni, ahol esélye van kiugró nemzetközi teljesítményre. Majd júniusban megerősítette nekünk, hogy a játékos valóban klubváltás előtt áll.

Minden az FC Liverpoollal kezdődött

Dzsudzsák 2012 januárjában 19 millió euróért került a Dinamo Moszkvához, és egy évvel később az FC Liverpool vitte volna. A SkySports értesülései szerint az angol csapat konkrét ajánlatot tett érte, de az orosz klub nem engedte el a magyar szélsőt.

Dzsudzsák akkor csalódottan vette tudomásul a döntést.

A magyar szurkolók leírtak engem, de úgy tűnik, néhány sztárcsapat még hisz bennem.

A Liverpoollal annyira közel kerültek a megállapodáshoz, hogy idehaza kész tényként közölték a klubváltást. Vörösbaranyinak kellett cáfolnia az ügyet.

2013 szeptemberében a Hamburg, októberben pedig a Juventus nevét dobták be a lapok, de ennél tovább egyik ügy sem jutott.

Pénzügyi válságba került a Dinamo

Tavaly kiderült, hogy a Dinamo Moszkvánál kisebb pénzügyi válság van, ezért a klub megválna néhány jól kereső játékosától. Azonnal felmerült Dzsudzsák neve is, hiszen a magyar légiós évi 2,5 millió eurót (körülbelül 767 millió forintot) tesz zsebre.

Ezt követően sorra bukkantak fel a csapatnevek. A Benfica kapcsán arról írtak, hogy kilencmillió eurót fizetne érte, majd a Lazio, az Internazionale, a Leverkusen, a Lille, az Arsenal, az Everton és a Valencia neve is felbukkant egy-egy kósza hír erejéig.

Egy éve a Dinamo Moszkva 10-12 millió eurót kérhetett volna Dzsudzsákért, akinek azóta alaposan megcsappant az ára, hiszen idén decemberben lejár a szerződése.

Karácsonyra a Dortmundot hozta a Jézuska

Tavaly karácsonykor arról lehetett olvasni, hogy a Borussia Dortmund Dzsudzsákkal erősítette volna meg az akkoriban gyengélkedő együttesét. Végül a német csapat nélküle élte túl a kisebb krízist.

Idén aztán célegyenesbe fordult az ügy, gyakorlatilag heti rendszerességgel új csapatokról hallhatunk. Törökországból a Fenerbahce, a Galatasaray és a Besiktas bukkant fel, majd ismét az Inter került a képbe.

A milánói gárda volt a legforróbb vonal, a Repubblica biztosra vette, hogy Dzsudzsákkal erősítik meg az együttest – végül ebből sem lett semmi.

A későbbiekben pedig már Dárdai Pál együtteséről, a Hertháról írtak. A transfermarketweb.com információi szerint 11 millió eurós ajánlatot tettek. Azóta felbukkant a Sporting Lisbon, és Dzsudzsák egykori klubja, a PSV neve is.

Végül Moszkvában marad?

Orosz értesülések szerint immár az sem kizárt, hogy a Dinamo Moszkva végül megtartja Dzsudzsákot, aki 2016 januárjában ingyen távozhatna.

Ezzel a verzióval válna végleg komikussá az ügy, hiszen 2013 óta folyamatosan arról olvashattunk, hogy a klub még azelőtt túladna rajta, mielőtt lejár a szerződése.

Meglehet, a legtöbb csapatnév Dzsudzsák kapcsán a nemzetközi sajtó találmánya volt, és konkrét ajánlatot soha nem kapott érte a Dinamo Moszkva.

A helyzet annyira kusza, hogy már azon sem lepődnénk meg, ha jövő héten anyaegyesületével, a Debrecennel hoznák őt kapcsolatba...

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Fordulópontjához érkezik a brutális gyerekgyilkos magyar pornósztár ügye, aki Olaszországban megölte a kisfiát

origo.hu

Lemond Boris Johnson brit miniszterelnök

borsonline.hu

Újabb fulladásos halál: Barátai kétségbeesetten kiabáltak segítségért

hirtv.hu

Mindkét szülője meghalt a fesztiválon: árván maradt az angyalarcú 2 éves kisfiú

ripost.hu

Sejtelmes bejegyzést tett közzé Szabó Ádám exe

vg.hu

Tovább arat a halál az orosz gázipari vezetők között

origo.hu

Furcsa természeti jelenséget észleltek - videó

astronet.hu

Ez a 4 csillagjegy az angyalok különleges védelme alatt áll júliusban

ripost.hu

Égnek meredő mellek, meztelenül tárulkozott ki a szemérmetlen kebelcsoda

ripost.hu

Egymásnak estek a háziasszonyok a lekvár miatt: kell vagy sem ez a hozzávaló?

ripost.hu

Budapestre érkezett a dögös világsztár: itt kapták le

ripost.hu

Szerelem a láthatáron: erre a három csillagjegyre még a nyáron ráköszönt a boldogság

További cikkek

KIAJOBB

"Nem félünk tőlük!" - így várják a vb-döntőt a magyar lányok

KIAJOBB

Most kell villantani! A történelem két legjobb csapata játszik Budapesten

KIAJOBB

Elképesztő, ezt mondta Milák Kristófról a kapitány

KIAJOBB

Kiderült, így teljesülhet Hosszú Katinka nagy álma

KIAJOBB

Csodagyerek, kilencévesen felnőttek ellen remekel a magyar kislány

KIAJOBB

Szupermamit ünnepel a világ, meccsek között pelenkázik a tenisz új hősnője

KIAJOBB

Ennél sokkal több kell a Fraditól a BL-ben

KIAJOBB

Óriási pofont kapott Tyson és Fury, Ali leverné a maiakat is