Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
Létrehozva: 2024.08.13.

Kitálalt az állatorvos: ezért nem szabad ölelgetned a kutyádat

A szakember szerint egyáltalán nem jó érzés az ebeknek, ha megöleljük őket.

A legtöbb gazdi annyira imádja a kutyáját, hogy legszívesebb folyton ölelgetné, főleg, mikor egy hosszú, dolgos nap után hazatér, és meglátja az őt boldogan fogadó kis kedvencét. Vannak, akik rendszeresen hatalmas öleléssel adják a kutyusuk tudtára, hogy szeretik őket, de egy állatorvos szerint ez nem éppen jó ötlet.

kiskutya, kutya
Illusztráció / Fotó: Pixabay

A Unilad írja, hogy egy kutyaszakértő állatorvos szerint semmiképp sem szabad úgy magunkhoz ölelnünk a kutyánkat, mintha ember lennevagyis ne karoljuk körbe és szorítsuk magunkhoz.

És hogy miért nem szabad szorosan magunkhoz ölelni a kutyusunkat? A szakértő szerint azért, mert attól az állat úgy érezheti magát, hogy be van zárva, így hamar feszültté válhat.

Az állatorvos elmondta, hogy természetesen vannak olyan ebek, akiknél ez nem probléma, de ők a kivételek, mivel egy kutyának a menekülés az egyik legalapvetőbb védelmi mechanizmusa, és ha magunkhoz öleljük, akkor ettől fosztjuk meg. Egy ölelésnél a hátracsapott fül, csukott szem, elfordulás jelezheti, hogy az feszültté teszi a kedvencünket.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek