Létrehozva: 2020.06.05.

Szuper hírt jelentett be az állatkert

A Fővárosi Állat- és Növénykert június 5-e, péntektől megszünteti és feloldja a bő hét héttel ezelőtti újranyitáskor életbe léptetett rendkívüli megelőző intézkedések jó részét.

A budapesti állatkert két héttel ezelőtti újranyitása bizonyos megelőző intézkedések mellett történt, de ezek közül többet péntektől megszüntet az intézmény vezetése. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy már nemcsak az interneten lehet jegyet váltani, hanem a helyszínen, az állatkerti jegypénztáraknál is. Így – a csoportos és intézményi jegyeket kivéve – az összes jegytípus és fizetési lehetőség újra elérhető lesz, ugyanúgy, mint a járvány előtti időkben. A beltéri bemutatóhelyek megnyitására azonban még egy kicsit várni kell.

A Fővárosi Állat- és Növénykert június 5-e, péntektől megszünteti és feloldja a bő hét héttel ezelőtti újranyitáskor életbe léptetett rendkívüli megelőző intézkedések jó részét. Ez azt jelenti, hogy innentől kezdve már nemcsak az interneten lehet jegyet váltani, hanem a helyszínen, az Állatkert jegypénztárainál is.

Így a korábban elérhető jegytípusok és fizetési módok is mind újra igénybe vehetők lesznek, ugyanúgy, mint a járvánnyal kapcsolatos rendkívüli veszélyhelyzet kihirdetése előtti időkben. Többek között újra lehet majd SZÉP kártyával is fizetni. Az egyedüli kivételt a csoportos és intézményi jegyek jelentik, hiszen csoportos látogatásra, és így csoportos kedvezmények igénybevételére egyelőre még nem lesz mód.

Bár a pénztárak újbóli megnyitása azt jelenti, hogy a látogatók ismét több lehetőség közül választhatják ki a számukra leginkább kényelmes jegyváltási módot, az Állatkert azt javasolja, hogy aki teheti, ezután is fontolja meg az internetes jegyvásárlást.

A beltéri bemutatóhelyeket, állatházakat, illetve a Holnemvolt Vár nevű bemutató zónát egyelőre még nem nyitják meg a látogatók előtt, de az Állatkert reméli, hogy hamarosan erre is lehetőség lesz. Egy ideig még szünetelnek a látványetetések, állattréningek, és más, a közönséget egy időben egy helyre koncentráló programok is.

Az Állatkert továbbra is javasolja a szájmaszk viselését, a gyakori és alapos kézmosást, és arra kéri látogatóit, hogy az állatkerti állatokat semmivel, még zoo csemegével se etessék

Újra lesznek az esti séták is! Az Állatkerti Alapítvány újraindítja azokat a különleges esti sétákat is, amelynek során a látogatók előzetes bejelentkezés alapján, vezetett séták keretében ismerkedhetnek az Állatkert kulisszatitkaival. Az első esti séta június 11-én csütörtökön lesz, utána pedig kéthetente, csütörtök esténként. Az esti sétákról bővebb információ az Állatkerti Alapítvány honlapján olvasható.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Felbukkant egy újabb halálos vírus

origo.hu

Kiestek a mélyen kivágott felsőből Vajna Tímea hatalmas mellei

borsonline.hu

Édes fotó: így tartja ölében újszülött testvérét Szegedi Fecsó kisfia

magyarnemzet.hu

Ukrajna eltalált két oroszországi olajtárolót + videó

ripost.hu

Mandula Ádám szabadulása után a magánéletéről vallott

mandiner.hu

Már a tengerentúlon is aggódnak a románokért

origo.hu

Alig takarja a melltartó az egykori szépségkirálynő mellét

ripost.hu

Hoppá! Összejött a Kőgazdag Fiatalok két botrányhős sztárja? Dubajban romantikáznak

ripost.hu

A csillagok nem hazudnak: ebből a 3 jegyből lehet milliomos

ripost.hu

Ez lenne a világ legrövidebb IQ-tesztje? Csupán egyetlen kérdésből áll, mégis sokakon kifog

ripost.hu

Erre vártak a magyar autósok: Jelentős árcsökkenés jön a benzinkutakon, ekkor érdemes tankolni

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-