Létrehozva: 2020.01.28.

Kutyatulajdonos vagy? Akkor ezt most tudnod kell

A rendszeres otthoni kutyaápolásnak nemcsak higiéniai jelentősége van: erősíti, meghittebbé teszi a kutya-gazdi kapcsolatot.

Nagyon sok gazdi azt gondolja, hogy télen kevesebb időt és odafigyelést kell fordítani kedvence ápolására, mondván, ha minél nagyobb a bundája annál jobban melegíti.

Az valóban igaz, hogy a kutya szőre nyáron hűt, télen fűt, de ez nem azt jelenti, hogy nem, vagy kevesebbet kell foglalkozni a kutyus szőrének ápolásával. Sőt! Egy hosszabb szőr, egy nagyobb, tömöttebb bunda igen is rendszeres ápolást igényel, aminek külön figyelmet kell szentelnünk.

Fotó: Pixabay.com

Ilyenkor szigorúan tartsuk be, hogy heti 1-2 alkalommal alaposan átkeféljük a megnövesztett téliesített szőrzetet. Erre a célra egy hajlított fogú, acéltüskés kefét használjunk. Fontos, hogy a kefe tüskéi hegyén ne legyenek aprócska gömbök; ezek ugyanis megakadályozzák, hogy a kefe minél mélyebbre tudjon hatolni a szőrzetben. Törekedjünk arra, hogy a kutya szőrének tövéig haladva alaposan, csomómentesre keféljük át. Ezáltal elkerülhető, hogy a kutya szőre összefilcesedjen. Egy befilcesedett bunda kibontása akár komoly kellemetlen érzést, sok esetben fájdalmat okozhat kedvencünknek, amit egy szakember is csak nyírással tud eltávolítani.

Az otthoni kutyaápolás eszközei

Nagyon fontos az kutyakozmetikai eszközök helyes kiválasztása. Figyelembe kell venni kutyusunk szőrzetét és méretét. Nem igaz az az állítás, hogy ha nagyobb a fésű vagy kefe, akkor hamarabb végzünk. Lehet, hogy időben igen, de vajon minőségében is? Célszerű inkább kisméretű kefét és/vagy közepes fogazatú fésűt vásárolni. A kisebb kefével, jól megközelíthetőek az eldugottabb helyek, mint például a hónalj, fültő, áll alatti szőrzet vagy a fenék körüli rész.

Tappancs: Ilyenkor télen fokozottabban, de nyáron is figyelni kell, arra, hogy ne száradjon ki a kutyánk talpa. Főleg az útsózások, szórások után, kiszáradhatnak, berepedezhetnek a talppárnácskák. Ezt úgy kerülhetjük el, hogy bekenjük a talppárnákat kézápoló krémmel. Kísérjük figyelemmel a talppárnácskák közötti szőrzet állapotát is: ne legyen túl hosszú és ne legyen beleragadva semmi.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Oroszország válasza a hadüzenetre

origo.hu

Bemutatjuk Magyar Péter legnevetségesebb talpnyalóját, Puzsér Róbertet

metropol.hu

Alig költöztek le vidékre, Istenes Bencének az egész településtől bocsánatot kellett kérnie

mandiner.hu

Akkorát vitázott Puzsér Róbert és Magyar Péter, hogy a végén majdnem mindenben egyetértettek

ripost.hu

„Az életem leckéje volt” - Mohamed Fatima egy év után törte meg a csendet a Fekete Vonat botrányról

mandiner.hu

Hont András: Ha más nem is, de legalább Rogán megbukott. Vagy várjunk csak…

origo.hu

Hihetetlen dolog derült ki Marics Peti randizási szokásairól

mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-