6 éve

Ide menjünk a didergős hétvégén! Programok - ha esik, ha fúj!

A hétvégére újabb szélviharokat és felhõszakadást jeleznek elõre, de ne csüggedj! Azért van, hova menni bulizni, kikapcsolódni!

A viharok mindenkit megijesztettek: félnek a strandra, fesztiválokra, koncertekre készülők és a borozgatni, falatozgatni vágyók is, hogy elmarad a pihenés, a buli, a koncert. Országszerte legalább száz helyen lesz valamilyen fesztivál, programsorozat, buli a hétvégén, a budapesti Red Bull Air Race repülőversenytől a Balaton-parti települések zenei, bor- és egyéb fesztiváljain át a Tisza-tóig vagy a győri fröccsnapokig - ám ezek döntő többsége szabadtéri program...

Az előrejelzések szerint azonban vigasztalanul esős és hideg lesz a szombat és vasárnap időjárása. Adódik tehát a kérdés: hol és hogyan töltsük el a nyár közepén beköszöntő őszi hétvégét?

Menekülj egy borospincébe!

Aki fél egy nagyobb megázástól, az szombaton vagy vasárnap  látogasson el Villányba: a rozé- és borfesztivál  programjai alapvetően ugyan szabadtériek, de ha jön a vihar, bármikor bemenekülhetünk egy pincészetbe - lesz bor, finom zsíros kenyér és minden, mi szem-szájnak ingere. A borstandok mellett lesznek koncertek, szépségverseny, népi játszóház és rozémaraton is - és persze borozás. Ha süt a nap, kinn a standokon, ha esik, lenn a pincékben. Pontosan ugyanez lesz a helyzet Badacsonyban: pénteken kezdődik a július végéig tartó Badacsonyi Borhetek.  A sok program mellett itt is mindig menekülési útvonalat jelenthet egy pincészet.

Koncertek tető  alatt

Budapesten fedett helyeken is számos koncert és szórakozási lehetőség várja azokat, akik a fővárosban akarják túlélni a vihart: az A38-as hajó koncertjeitől a ShowBarlang szombati basszusgitáros-találkozóján át a Barba Negra Track vasárnapi Magna Cum Laude-koncertjéig. Különleges helyszínen, a fertőrákosi kőfejtő egyik kivájt csarnokában létrehozott színházteremben vendégszerepel pénteken és szombaton Andrew Lloyd Webber klasszikus musicalja, a Macskák.

Maradhatunk komolyak is!

 Aki komolyzenére vágyik, Fertődön péntektől vasárnapig hallgathat koncerteket fedett helyen, az Esterházy-kastélyban, a Haydn Fesztiválon. A Marionettszínházban vagy a Haydn-teremben biztosan nem fog esni az eső... A rendezvénynek szomorú apropót ad az arisztokrata család híres sarja, Esterházy Péter író csütörtöki halála.

Szombaton Budapesten használt ruhákat is lehet csereberélni fedett helyen a Király utcában, a Gardrób Közösségi Vásáron. Vasárnap rendezik meg a pozsonyi derbyt, Európa legjobb lovaival, köztük magyar indulóval is. A futamokat fedett lelátóról élvezheti a közönség, a pozsonyi versenypálya pedig Győrből egy óra alatt elérhető...

Az igazán szolidak mehetnek persze múzeumba vagy kiállításra is, ezen a hétvégén is nyitva lesznek...

 

 

 

 

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!