0°C
4°C

Lázár, Olimpia névnapja

RETRO RÁDIÓ

Óriási elismerés: Gianni Annoni kapta idén A Vendéglátás Mestere díjat

Létrehozva2025. 11. 26. 15:59
Frissítve2025. 11. 26. 16:59

A Magyar konyha gasztronómiai magazinja idén második alkalommal adta át A Vendéglátás Mestere díjat a KIOSK-ban. Az elismerést idén Gianni Annoni vehette át.

Gianni Annoni elévülhetetlen érdemeket szerzett az elmúlt csaknem 3 évtizedben az olasz konyha magyarországi megismertetésében.

Gianni Annoni megkapta A Vendéglátás Mestere díjat
Gianni Annoni megkapta A Vendéglátás Mestere díjat Fotó: Máté Krisztián (MK) Metropol Fotó: Mate Krisztian / 

Óriási elismerés érte Gianni Annonit

A Vendéglátás Mestere díjat a Magyar Konyha szerkesztősége olyan, a lapban aktívan közreműködő szakembereknek ítélik oda, akik tevékenységükkel hozzájárulnak az olvasók gasztronómiai edukációjához. Az idei év díjazottja, Gianni Annoni exkluzív interjút adott a Life.hu-nak.

A híres szakács 24 évvel ezelőtt nyitotta meg Pomo d'Oro éttermét az Arany János utcában. Az étterme mellett már borbár, cukrászda és pizzéria is nyílt az utcában, ami mind Gianni Annoni-nak köszönhető.

Gianni Annoni állítja, hogy minden olasz férfi tud főzni, hiszen kiskoruktól kezdve ott sürögnek-forognak a nagymama és édesanyjuk szoknyája mellett. Rovata pedig a már megszerzett tudást finomítja hónapról hónapra a Magyar Konyha hasábjain, ahol a szakember az olasz gasztronómiában kalauzolja az olvasót. 

A díjat Gianni elérzékenyülve vette át a Magyar Konyha szerkesztőbizottságának elnökétől, Lévai Anikótól. Az elismerés egy gyönyörű, Olaszországból származó olívaolaj-kancsó és egy csoda szép kézműves tál volt. 

Az étteremtulajdonos elmondta, 24 éve dolgozik a magyar vendéglátásban, de ez az első kitüntetés, amivel elismerik a munkáját. 

Nagy boldogság költözött a szívembe. Nem gondoltam, hogy egy ilyen elismeréssel meglephet még az élet. A Magyar Konyha 50 éve főszereplője a gasztronómiának, most ráadásul gasztrokalauzt is megjelentetett. A díj természetesen a csapatomnak is szól, amelynek tagjaival nap mint nap együtt dolgozom

- nyilatkozta a Gianni Annoni, majd azt is elárulta, hogy mi kell ahhoz, hogy valakiből igazán jó és önazonos vendéglátó váljon:

Sok-sok türelem, alázat, sosem szűnő kíváncsiság, érzelmi intelligencia, folyamatos igény a megújulásra, valamint az, hogy az embert minden egyes nap hajtsa a szenvedélye és az emberek iránti szeretete.

Gianni szerint, a vendéglátós szakmát nem lehet könyvekből megtanulni, és nem szabad csak a profitért csinálni. Elmesélte, hogy amikor Magyarországra érkezett ösztöndíjjal, az első dolga volt, hogy főzzön azokból az olasz alapanyagokból, amiket magával hozott. Először csak magának, aztán a barátoknak, majd diszkókban és kisebb kávézókban készített pizzát és tésztaételeket. 

A legfontosabb számomra a hit: erősen hiszek abban, hogy egy felsőbb erő gondomat viseli, segít túllendülni a szakmai nehézségeken, képességet ad ahhoz, hogy szép pillanatokat okozzak az embereknek a vendéglátáson, azaz a szenvedélyemen és az ételeken keresztül

- zárta gondolatait Gianni. 


 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.