
Óriási elismerés: Gianni Annoni kapta idén A Vendéglátás Mestere díjat
A Magyar konyha gasztronómiai magazinja idén második alkalommal adta át A Vendéglátás Mestere díjat a KIOSK-ban. Az elismerést idén Gianni Annoni vehette át.
Gianni Annoni elévülhetetlen érdemeket szerzett az elmúlt csaknem 3 évtizedben az olasz konyha magyarországi megismertetésében.

Óriási elismerés érte Gianni Annonit
A Vendéglátás Mestere díjat a Magyar Konyha szerkesztősége olyan, a lapban aktívan közreműködő szakembereknek ítélik oda, akik tevékenységükkel hozzájárulnak az olvasók gasztronómiai edukációjához. Az idei év díjazottja, Gianni Annoni exkluzív interjút adott a Life.hu-nak.
A híres szakács 24 évvel ezelőtt nyitotta meg Pomo d'Oro éttermét az Arany János utcában. Az étterme mellett már borbár, cukrászda és pizzéria is nyílt az utcában, ami mind Gianni Annoni-nak köszönhető.
Gianni Annoni állítja, hogy minden olasz férfi tud főzni, hiszen kiskoruktól kezdve ott sürögnek-forognak a nagymama és édesanyjuk szoknyája mellett. Rovata pedig a már megszerzett tudást finomítja hónapról hónapra a Magyar Konyha hasábjain, ahol a szakember az olasz gasztronómiában kalauzolja az olvasót.
A díjat Gianni elérzékenyülve vette át a Magyar Konyha szerkesztőbizottságának elnökétől, Lévai Anikótól. Az elismerés egy gyönyörű, Olaszországból származó olívaolaj-kancsó és egy csoda szép kézműves tál volt.
Az étteremtulajdonos elmondta, 24 éve dolgozik a magyar vendéglátásban, de ez az első kitüntetés, amivel elismerik a munkáját.
Nagy boldogság költözött a szívembe. Nem gondoltam, hogy egy ilyen elismeréssel meglephet még az élet. A Magyar Konyha 50 éve főszereplője a gasztronómiának, most ráadásul gasztrokalauzt is megjelentetett. A díj természetesen a csapatomnak is szól, amelynek tagjaival nap mint nap együtt dolgozom
- nyilatkozta a Gianni Annoni, majd azt is elárulta, hogy mi kell ahhoz, hogy valakiből igazán jó és önazonos vendéglátó váljon:
Sok-sok türelem, alázat, sosem szűnő kíváncsiság, érzelmi intelligencia, folyamatos igény a megújulásra, valamint az, hogy az embert minden egyes nap hajtsa a szenvedélye és az emberek iránti szeretete.
Gianni szerint, a vendéglátós szakmát nem lehet könyvekből megtanulni, és nem szabad csak a profitért csinálni. Elmesélte, hogy amikor Magyarországra érkezett ösztöndíjjal, az első dolga volt, hogy főzzön azokból az olasz alapanyagokból, amiket magával hozott. Először csak magának, aztán a barátoknak, majd diszkókban és kisebb kávézókban készített pizzát és tésztaételeket.
A legfontosabb számomra a hit: erősen hiszek abban, hogy egy felsőbb erő gondomat viseli, segít túllendülni a szakmai nehézségeken, képességet ad ahhoz, hogy szép pillanatokat okozzak az embereknek a vendéglátáson, azaz a szenvedélyemen és az ételeken keresztül
- zárta gondolatait Gianni.






