
Itt kapható Magyarország legfinomabb lángosa!
Ezután a lángos után mind a tíz ujjadat meg fogod nyalni.
A magyar konyha messze földön ismert pikáns és finom ízvilágáról. A lángos a magyar konyha hagyományos, lágy kelt tésztából készülő, sült lepénye. Otthon is készíthető, de főként piacokon, strandokon, szabadtéri rendezvényeken és gyorsbüfékben árulják. Önmagában, vagy többféle ízesítéssel kínálják, legjellemzőbb a fokhagymás-mártás, a sajtos, a tejfölös, a sajtos-tejfölös, kolbászos, Békéscsaba környékén a juhtúrós kivitel.

Tolna Vármegye számos lángkosozójában fellelhető a ropogós, kívül aranybarna, belül puha tökéletes lángos. A TEOL felkerekedett és felkutatta a vármegye legfinomabb lángosát! Nem volt egyszerű a végső döntést meghozniuk, de végül összeállítottak egy szűk listát a legjobb helyekről, amit mindenkinek érdemes meglátogatnia.
Íme:
- Lángos Büfé, Szekszárd (Marikamama Lángosozója) – 4,6
- Sajti-Pajti Büfé, Szekszárd – 4,8
- V8 Büfé, Paks – 4,6
- Lángos-Büfé, Bátaszék – 4,7
- Marci Lángos, Szekszárdi Piactér – 4,7
+1 Vándor Lángos, mindig máshol tűnik fel – 5,00
Otthon is elkészíthető a tökéletes lángos! Ez a titka!
Persze az is megérthető, ha valaki inkább otthon fogyasztaná el a magyar konyha egyik legfinomabb ételét, a lángost. Ehhez pedig nagy segítség lehet, főleg, ha nem éppen jártas a konyhában a fagyasztott lángostészta. De vannak alternatívák is, amiket érdemes kipróbálni: a lusta lángos vagy a kefíres hűtös lángos, vagy a kenyérlángos mindig betalál.







