Létrehozva: 2024.10.03. 16:00
Módosítva: 2024.10.03. 16:12

„Tiszta szívű és igaz fiú volt. Ritka kincs” – így búcsúznak Fülétől, a tragikus körülmények között elhunyt tűzoltótól

Rengetegen gyászolják a tragikus hirtelenséggel elhunyt lánglovagot, Fülöp Gábor őrnagyot. A mosolygós, végtelenül szerény és tehetséges, mindenhol segíteni akaró Füle halála nem csak szeretteinek, hanem az egész országnak súlyos veszteség. A tűzoltótól rengetegen elbúcsúztak.

„A katasztrófavédelemnél minden napunk arról szól, hogy sorra érkeznek hozzánk a telefonhívások a bajba jutottaktól, mi pedig segítünk. Október elsején is érkezett hozzánk egy hívás…de már nem tudtunk segíteni” – írta közleményében a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, akik hirtelen elhunyt kollégájuktól Fülöp Gábor tűzoltóőrnagytól megrendülten búcsúztak. A lánglovag Füle halála barátait, rokonait is megdöbbentette.

A tűzoltó halála sokakat megrendített

Tömegek búcsúztak a tűzoltótól 

Füle, ahogy barátai hívták arra tette fel az életét, hogy másokon segíthessen és akár saját élete kockáztatása árán is életeket mentsen: a férfi 3 évtizede teljesített szolgálatot a katasztrófavédelemnél, emellett civil mentőszervezeteknek is tagja volt. A lánglovag egy kivételes férfi volt, aki mindig mindenhol segíteni akart. Kollégái végtelenül szerénynek és segítőkésznek ismerték meg, aki szakmailag és emberileg is mindig kimagasló teljesítményt nyújtott. Füle munkájával, példátlan alázatával és szorgalmával minden munkatárs elismerését és szeretetét kivívta. A férfi nem csak tűzoltóként, de vízimentőként, sőt minősített búvárként is számos mentésben részt vett. Többek között a Hableány katasztrófa helyszínén is szolgált, ahol kollégái támasza volt szakmai felkészültségével, alaposságával és megfontoltságával.

„Nem csak az egyesület, de az egész emberiség nagyot veszített Gábor távozásával” – közölte Seller András, a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat elnöke a délmagyar.hu oldalán. A másokon mindig segíteni igyekvő Füle október 1-jén egyszer csak rosszul lett, összeesett, ám hiába érkeztek ki idejében a mentőegységek, már nem lehetett rajta segíteni. Füle mindössze 50 évet élhetett. A férfi halálával iszonyú űrt hagy szerettei, barátai és munkatársai szívében. Füle haláláról több Facebook bejegyzés is született, ahol záporoztak a szívet tépő búcsúüzenetek.

„Isten megint magához szólított jóval idő előtt egy angyalát.”

Egy hőssel kevesebb lett itt lent a földön, de egy fényesen ragyogó csillaggal meg több fent az égben!

„Annyira sajnálom..ennek nem így kellett volna lennie...Annyira tiszta és igaz fiú volt...Ritka kincs…”

Annyiszor megkezdtem a mondatot, hogy mit írjak, de mindig visszatöröltem. Én ezt nem tudom elhinni. Hiányozni fogsz Füle! Fentről azért figyeld a levegőm. Kettőnk közül te voltál az alaposabb, a biztonságra törekvőbb. Mi meg erővel a gyerünk adjad neki. Vigyázz ránk!

„Édesanyádnak hatalmas erőt kívánok! Minden gondolatom és erőm küldöm neki a fájdalma enyhítésére.” 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek