"Börtönbe juttatlak" - Magyar Péter megfenyegette volt barátnőjét

INSIDER
INSIDER

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.10.11. 09:10
Módosítva: 2024.10.11. 09:30

Orbán Viktor: az új gazdaságpolitikáról új egyezséget kell kötni az emberekkel

Orbán Viktor kora reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország műsorában adott interjút.

A miniszterelnök elmondta, hetek óta csak a magyar gazdaság kérdéseivel foglalkozik, a brüsszeli "keresztre feszítési kísérlet, az kitérő volt". 

ORBÁN Viktor
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Mi összeraktuk az első nagy akciótervet, amellyel a magyar gazdaságnak fogunk új lendületet adni - jelentette ki, hozzátéve, csütörtökön a gazdasági kabinet vezetőjével tekintette át az elgondolásokat, körvonalazódnak az intézkedések, amelyek közül a megfizethető lakhatás megteremtését, a bérek emelését és a kisvállalkozások "méretnövekedésének" elősegítését emelte ki. 

Óriási lendületet adunk a magyar gazdaságnak, mindegy, mit mond Európa, mi fenntartjuk a gazdasági semlegességet, tehát nyugatról is, meg keletről is csak azt fogadjuk el, ami jó a magyaroknak, és ami ellentétes az érdekeinkkel, azt el fogjuk utasítani - jelentette ki Orbán Viktor, hozzátéve, hogy ez 3-6 százalékos gazdasági növekedést fog eredményezni, ami már a jövő évben érezhető lesz.

ORBÁN Viktor
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A világ változásai miatt szükséges új magyar gazdaságpolitikáról új egyezséget kell kötni az emberekkel - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Orbán Viktor jelezte: a gazdasági miniszter csütörtökön "bemutatta a számokat, a trendeket, az egész elgondolást", ennek alapján hamarosan egy általános kormányhatározat jelenik meg, ami feladatokat ad ki, rá egy-két hétre pedig a konkrét intézkedések is jöhetnek. 

Hozzátette: a kormánynak konzultálnia kell az érdekképviseletekkel, a gazdasági élet szereplőivel, aztán "végső soron majd az emberekkel" is meg kell beszélniük ezeket az intézkedéseket. "Egyfajta új egyezséget szeretnénk létrehozni ahhoz, hogy a magyar gazdaság lendületet vegyen", hiszen ha új gazdaságpolitika kell - márpedig a világ változása miatt nekünk is alkalmazkodnunk kell -, "ahhoz kell egy új egyezség is" - fogalmazott a kormányfő.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek