INSIDER

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.10.28. 14:00

Mesés vagyont hagyott kutyára az elhunyt billiárdos

Ez a németjuhász lett a világ egyik leggazdagabb személye.

A billiárdos üzletember, Ratan Tatat elképesztő összeget, 91 millió fontos (kb. 44 milliárd forint) vagyont hagyott hátra szeretett kutyájára, egy németjuhászára.

Tata India egyik nemzetközileg legelismertebb üzleti vezetője volt, konglomerátumának, a Tata Groupnak a Jaguar és a Land Rover ikonikus brit autómárkák tulajdonosa. A Tata Group, amelyet több mint két évtizeden át vezetett, India egyik legnagyobb vállalata, amelynek éves bevétele meghaladja a 100 milliárd dollárt.

Az iparmágnást az indiai Mumbai déli részén található Breach Candy kórházba szállították, még a hónap elején, mielőtt intenzív kezelésre lett volna szüksége. Október 10-én, szerdán 86 éves korában hunyt el. 

Ratan Tatta soha nem volt házas és nem is születtek gyermekei, ami azt jelenti, hogy a vagyonával azt kezdett, amit csak akar. A halála előtt azt háromfelé osztotta az üzleti mogul: Tito mellett hosszú éveken át kitartó komornyikja és általános asszisztense, Konar Subbiah és szakácsa, Rajan Shaw is kap belőle. Továbbá testvére, Jimmy Tata és két féltestvére, Shireen és Deanna Jejeebhoywill is örökölni fogja kiterjedt vagyonának egy részét. 

Nem világos, hogy a 91 millió fontból mennyi jutott az egyes feleknek.

Végrendeletében Tata egyértelmű rendelkezéseket tett Titóra vonatkozóan, amik szerint élete hátralévő részében korlátlan gondoskodásban kell részesülnie. A kutyus az indiai üzletember mellett volt egészen az utolsó napjaig - számolt be róla a The Sun. 

Suhel Seth, Tata közeli barátja nagylelkűnek nevezte azt az összeget, amit négylábú kedvence mellett három másik személyre hagyott. Azt mondta: „Ez a pénz, amit adományozott, nagyon nagylelkű volt. Nagyon, nagyon nagylelkűen gondoskodott róluk. Soha többé nem kell majd dolgozniuk, és mégis meglesz mindenük.”

Hozzátette, hogy a nem mindennapi felajánlás nem a gazdagságról szól, inkább a hála gesztusa az örömért és gondoskodásért.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek