Létrehozva: 2024.10.01. 13:58
Módosítva: 2024.10.01. 16:11

Az összes EP-képviselő értesülni fog Magyar Péter botrányairól és köztörvényes bűncselekményeiről

Deutsch Tamás: A mentelmi jog nem arra szolgál, hogy az európai parlamenti képviselők a törvények fölé helyezhessék magukat!

Magyar Péter, mentelmi jog, lopás
Fotó: Képernyőfotó

– Az összes európai parlamenti (EP-) képviselőt levélben tájékoztatják Magyar Péter mentelmi ügyéről, a botrányos viselkedéséről és az általa elkövetett köztörvényes bűncselekményről – közölte a Fidesz EP-képviselője kedden a Facebook-oldalán.

Deutsch Tamás azt írta a közösségi oldalán, hogy Magyar Péter köztörvényes bűncselekményt követett el, lopással gyanúsítja őt az ügyészség, de ő nem akar lemondani a mentelmi jogáról, mert így akarja elkerülni a felelősségre vonást. 

Magyar Péter diszkóbotrányának éjszakáján csatakrészegen kiskorú lányokat zaklatott, a lábuk között kúszott-mászott, és szexuális ajánlatokat tett nekik. Az őt levideózó vendéget megfenyegette, meg is ütötte, majd ellopta a telefonját, és miután a botrányos viselkedése miatt kidobták őt a tinipartiról, az ellopott telefont bedobta a Dunába

– fogalmazott a képviselő. Hozzátette: Magyar Péter azért lopta el és dobta a telefont a Dunába, nehogy előkerüljenek róla olyan felvételek, amelyekből kiderül, hogy ő nagyon nem az, akinek próbálja mutatni magát.

Hangsúlyozta: Magyar Péter lopásából büntetőügy lett, és ahhoz, hogy bíróság elé állíthassák, az európai parlamenti képviselői mentelmi jogának felfüggesztéséről kell szavaznia az EP-nek. 

A botrányhősnek persze esze ágában sincs felelni ezért a tettéért sem. A Tisza Párt elnöke ugyanis bejelentette, nem mond le a mentelmi jogáról, mert így akarja elkerülni a felelősségre vonást. Magyar azért lobbizik fűnél-fánál, hogy amikor majd a mentelmi jogáról szavaznak az Európai Parlamentben, akkor az EP baloldali többsége megvédje őt, és így megússza a felelősségre vonást az általa elkövetett bűncselekményért – emelte ki Deutsch Tamás. 

Úgy folytatta, hogy a mentelmi jog azonban egyáltalán nem arra szolgál, hogy az európai parlamenti képviselők törvények fölé helyezhessék magukat és visszaélve helyzetükkel a köztörvényes bűncselekmények miatti felelősségre vonást megúszhassák – írja a Magyar Nemzet

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek