INSIDER

Szerző Kóré Károly

Létrehozva: 2024.10.07. 11:00

"Borzalmas látvány fogadott bennünket" - lángok martalékává vált egy élet munkája Dunakeszin

Leégett egy ikerház egyik fele pár napja Dunakeszin. Könnyen lehet, hogy a lángok azért nem okoztak személyi sérülést, mert az ott lakó család egyik tagja sem tartózkodott otthon. A bajról több szomszéd is értesítette a házaspárt, akik olaszországi útjukat voltak kénytelenek megszakítani. Mikor hazaértek, azt látták, hogy életük munkája veszett kárba.

Szerző Kóré Károly

Élete munkája vált órák alatt a lángok martalékává a Dunakeszin élő Szűcs házaspárnak szeptember 28-án, szombaton. Ágnes és László pénteken indultak rokonok társaságában Olaszországba. Szombaton éppen egy strandon pihentek, és városnézést terveztek, amikor csörgött a telefonjuk, és életük egyik legrosszabb híréről értesítették őket.

IMG_1662
Dunakeszi
tűz
lángok martalékává
leégett ház
A lángok felemésztették Szűcsék vagyonát  Fotó: MK

A szomszédunk keresett bennünket, és elmondta, nagy a baj. Dunakeszi azon részén, ahol élünk, 1989-ben parcellázták ki a telkeket ikerházak számára. Az akkor még működő tanácsnál bejelentkeztünk a programra, igaz, még nem volt az építkezéshez partnerünk. A tanács segítségével egymásra találtunk, és azóta is nagyon jó a kapcsolatunk. A gyermekeink is nagyjából egyidősek, már ide születtek

 – mesélte Ágnes, és hozzátette: az otthonukat szó szerint saját kezűleg építették fel.

Nem nagyon volt rá pénzünk, hogy mestereket fogadjunk, de a férjem sok mindenhez ért, és egy nagyon ügyes villanyszerelő. A családban van ács és egyéb szakemberek is, ezért ezt a problémát áthidaltuk. Én magam is kitartóan hordtam a maltert és a betont

 – emlékezett vissza a családanya.

A telefonhívás után a házaspár szeretett volna azonnal hazajönni, de csak vasárnapra kaptak repülőjegyet, így 29-én, estére értek Dunakeszire.

Borzalmas látvány fogadott bennünket. A legkedvesebb értékeink és emlékeink nagy része odaveszett. Megsemmisültek a férjem katonaságtól kapott levelei, a ruháink és a műszaki berendezéseink

 – mondta a családanya.

IMG_1653
Dunakeszi
tűz
lángok martalékává
leégett ház
A törmelékek takarítását megkezdték  Fotó: MK

A szóban forgó hétvégén Szűcsék két felnőtt fia sem tartózkodott otthon. Az egyik Vácra utazott, a másik egy ismerőse esküvőjén vett részt Pécsett.

Bennünk is felmerült a kérdés, hogy szerencse vagy szerencsétlenség, hogy éppen nem voltunk otthon. Annyi jó van a rosszban, hogy mindannyian életben maradtunk, ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy László meg tudta volna menteni az épület nagy részét

 – fejtetti ki a feleség.

A lángok nem kímélték Szűcsék legkedvesebb emlékeit

A család az első napokban ismerősöknél és a szomszédoknál aludhatott, de már kaptak az önkormányzattól egy másfél szobás szükséglakást. A biztosító kárszakértője csütörtökön tart szemlét az épületben. A biztosítók általában a szerződésben kikötik, hogy hasonló káresetekben a felmérésig a helyszínt kizárólag a kárenyhítés érdekében szabad megváltoztatni. Szűcsék az emeletről már kivitték a törmelékek egy részét, illetve az épületet nejlonnal is letakarták, nehogy az eső következtében a födém leszakadjon.

Szeretnénk az otthonunkat teljesen újraépíteni. Persze a közvetlen szomszédunkat is érte kár, az ő házrészén a tető égett meg.

A statikus Szűcséknek azt mondta, hogy az alsó szint nagy része menthető, de a felsőt teljesen újra kell építeni. A tüzet valószínűleg elektromos zárlat okozta.

Aki szívesen segít a bajba jutott családnak, ide kattintva megtudja, milyen számlaszámra utalhat.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek