INSIDER

Szerző H. A.

Létrehozva: 2024.10.13.
Módosítva: 2024.10.13.

Ennek sokan fognak örülni: kedvező fordulatot vesz az időjárás

Erősen felhős idő, de napsütés is előfordulhat.

Az időjárás-előrejelzés szerint vasárnap északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és az északi tájakon elszórtan záporeső is kialakulhat. Az ÉNy-i szél átmenetileg megerősödik, mialatt a csúcsérték 18 fok körül alakul.

felhő, felhős, időjárás
Kedvező fordulatot vesz az időjárás / Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Hétfőn többórás napsütés lesz fátyol-, eleinte rétegfelhőkkel, esetleg elvétve fordulhat elő csapadék. 16-17 fok lesz délután.

 

Kedden a pára- és a ködfoltok felszállása után változóan felhős idő várható, többórás napsütéssel. Csapadék valószínűsége alacsony. Az északi, majd keleti szél időnként megélénkülhet, a délutáni hőmérséklet pedig 15 és 21 fok között alakul.

 

Szerdán gyengén felhős idő várható, az ég nagy része tiszta lesz, és csapadék nem valószínű. A hajnali órákban helyenként pára- és ködfoltok alakulhatnak ki, különösen a mélyebben fekvő területeken és a völgyekben. A köd gyorsan feloszlik a reggeli órákban, így napközben zavartalan napsütésre lehet számítani. A délkeleti és keleti szél többfelé megélénkül, különösen a nyíltabb tájakon érezhetjük majd, de erős széllökések nem várhatók. A nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul, a legmelegebb órákban kellemes őszi idő várható, míg a hajnali órákban hűvösebb, 5-10 fokos hőmérsékletre kell számítani. Összességében nyugodt, száraz időre lehet számítani, amely kedvező körülményeket teremt a szabadtéri tevékenységekhez - írja a Köpönyeg.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek