Rezzenéstelenül áll az élen a FIDESZ

POLITIK
Létrehozva: 2024.10.24. 16:40

„Boldog égi születésnapot!” - Ma lenne 22 éves Csire Zsuzsi, a bakancslistás lány

Egy évvel ezelőtt szörnyű hír járta be a sajtót: bakancslistát írt a 22. születésnapját ünneplő Csire Zsuzsi, akinek orvosai hosszas küzdelem után csupán néhány hónapot jósoltak. A fiatal lány élni és küzdeni akarása igazi példaképpé tette, ám a doktorai előrejelzése sajnos túl hamar bekövetkezett.

Ezen a napon, október 24-én ünnepelné 22. születésnapját Csire Zsuzsi, a bakancslistás lány, akinek a történetét akkor ismerte meg az ország, amikor kiállt a nyilvánosság elé azért, hogy betegségéről és álmairól meséljen. Az ország egy emberként mozdult meg, hogy segítsen a lányon, akinek így halála előtt még számtalan szép élményben lehetett része.

Csire Zsuzsi
Október 24-én lenne 22 éves Csire Zsuzsi, akit tavaly a Ripost is felköszöntött Fotó: Mediaworks 

Csire Zsuzsi kálváriája 10 éves korában kezdődött, amikor átesett egy ismeretlen eredetű vírusos szívizom gyulladáson. Az orvosok abban bíztak, hogy meg tudják gyógyítani a kisiskolást, ám állapota olyannyira leromlott, hogy csak egy új szív segíthetett rajta. Az életmentő műtét sikeres volt, ám az öröm nem tartott sokáig. Kiderült, Zsuzsi szervezete nem tudja befogadni az új szívet, ezért csak egy újabb transzplantáció mentheti meg az életét. A küzdeni akarásáról híres debreceni lány bátran belevágott az újabb operációba, és úgy tűnt, végre vissza is kapja egy évtizede elrabolt életét, ám egy rutinvizsgálaton kiderült: újra beindult a visszafordíthatatlan kilökődési reakció. Zsuzsi mindössze 20 éves volt, amikor szembe kellett néznie a megváltoztathatatlannal: orvosai tehetetlenek, hónapjai, jobb esetben évei lehetnek hátra.

Egy ilyen diagnózisba bárki beleroppanna, de Csire Zsuzsi nem tette. A fiatal lány ahelyett, hogy mély depresszióba zuhant volna, arra tette fel hátralévő életét, hogy álmaiért harcoljon. Zsuzsi bakancslistát írt, ám a bakancslista önálló életre kelt. Zsuzsi történetét hallva vagy olvasva nem volt ember ezen a földgolyón, aki ne akart volna segíteni a lányon. A lányon, akinek küzdeni akarása, bátorsága, érett felfogása halhatatlan példaképpé tette.

Csire Zsuzsi
Csire Zsuzsi egy ország példaképévé vált Fotó: Czinege Melinda

Zsuzsi élete utolsó fejezetében aktívan élt: a Nemzeti Színházban megnézte a János vitézt, a Magyar Állami Operaházban pedig a Diótörőt, simogathatott kiskutyákat, eljutott a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, ahol örökbe fogadta a halálos betegségből felépülő Samut, a kis elefántot, részt vett egy lovasfotózáson, emelt szintű történelem órákat vett, sőt még külföldre is eljutott. Még jócskán lett volna valóra váltani kívánt álma, ám egy szép tavaszi napon a halál örökre elragadta tőle ezt a lehetőséget. A 21 éves Csire Zsuzsit április 9-én örökre elszólította az Isten.

Zsuzsi tragédiája az egész országot megrázta. Temetésén több százan rótták le kegyeletüket. Csire Zsuzsi az egész ország példaképévé vált, akinek emléke örökké él mindannyiunk szívében. Születésnapján Facebook-profilját újra elöntötték a fájdalmas gyász szavai.

„Boldog égi születésnapot kívánok! Angyalok őrizzék álmod Zsuzsika!” 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek