Létrehozva: 2024.10.07. 20:51

A 10 éves Zsaklin harmadszor néz szembe az agydaganattal – különleges terápia mentheti meg a kislányt

Gáll Tímea jótékonysági futó ezúttal a 10 éves Zsaklinért mozdul. A kislány agydaganattal küzd, már háromszor megtámadta a szervezetét az alattomos betegség. Most felcsillant a remény a gyógyulására.

Futócipőt húzott Gáll Tímea, hogy megmentse a 10 éves súlyos beteg Zsaklin életét. A kislány agydaganattal küzd. A szegedi pedagógus jótékonysági futóként szeretné támogatni a beteg gyermekeket.   

agydaganattal
Az agydaganattal harcoló Zsaklinért fog mozdulni a szegedi pedagógus  Fotó: Beküldött 

Harmadszor néz szembe az agydaganattal 

A tíz éves Zsaklin harmadszorra néz szembe a rosszindulatú agydaganattal. A család kálváriája négy évvel ezelőtt kezdődött, a diagnózis óta már kétszer kiújult a daganat. A kislány igazi harcosként küzd, rengeteg kezelésen, kemoterápián és műtéten van túl. A betegség mellékhatásaként Zsaklin mozgáskoordinációs gondokkal küzd, a látása is sokat romlott, a jobb szemére 1%-os, a balra 50-60%-os a látása, valamint mindkét fülében hallókészülékre van szüksége. 

Most új reményt kapott a gyógyulásra, egy úgynevezett protonterápia segíthet neki. A kezelést Ausztriában, Bécsújhelyen tudják elvégezni. A terápia Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőnek köszönhetően ingyenes. A kezelés több, mint egy hónapot vesz igénybe, ez idő alatt a családnak végig kint kell tartózkodnia önköltségen Ausztriában. Nekik kell például a szállásról gondoskodniuk, a Klinika közelében található lakások bérleti díja pedig megközelíti a havi egymillió forintot.

Gáll Tímea közel egy éve jótékonysági futó lett, januárban félmillió forintot gyűjtött egy beteg kislány, Hanna gyógyulásának segítésére. Most pedig Zsaklinért fut. 

Imádok futni és kerestem azt a lehetőséget, ahol tudok segíteni másoknak

– mondta a Ripostnak Tímea, aki most ősszel felkereste a Kosztyu Ádám Emlékére Alapítványt, hogy segítsenek neki abban, hogy melyik gyermek számára lenne a legsürgősebb a támogatás. Megismerkedett Zsaklin történetével és azonnal tudta, hogy segíteni szeretne rajta. Tímeának lehetősége nyílt találkozni Zsaklinnal és a szüleivel; a kislányt egyből a szívébe zárta, sokat beszélgettek és egy ölelést is kapott tőle. 

Fantasztikus volt találkozni a kislánnyal és a szüleivel 

– mondta.

Tímea Zsaklin gyógyulásáért fut Fotó: Beküldött 

Fogadd örökbe Tímea kilométereit!

Tímea most Zsaklin megmentéséért fut. Kitalálta, hogy a térképen a kislány keresztnevének első betűjét, azaz egy Zs-betűt és egy szív alakot ábrázoló útvonalat fog lefutni. Ez a kezdeményezés szervezés alatt van, előreláthatólag novemberben rendezik meg. Október 26-án pedig az Ultra Runners Hungary Szeged Sportegyesület szervezésében a X.U.R.H. 6 órás állóképességi futáson vesz részt. Tímea arra kéri az embereket hogy „fogadják örökbe” a kilométereit. Mindenki a számára tetszőleges összeget ajánlhatja fel.

Ide kattintva megtudhatod, hogyan támogathatod Zsaklint azzal, hogy megvásárolod Tímea kilométereit. 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek