Létrehozva: 2024.09.30. 18:52

Újabb zöldterületekkel folytatódik a Városliget szépítése

A Liget Budapest Projekt Magyarország történetének legnagyobb szabású kert- és tájépítészeti programja. Ennek köszönhetően most újabb zöldterületekkel újult meg a Városliget.

A Metropol írja, hogy újabb állomásához érkezett a Városliget parkjának megújítása: tavasszal 25000 négyzetméter megújított zöldfelületet vehettek birtokba a látogatók a KRESZ park régóta várt átadásával, most pedig a rendkívül népszerű városligeti BalloonFly környezete szépült meg. A piros-fehér csíkos kilátó körül mintegy 3000 négyzetméteren teljesen újjávarázsolták a növényzetet, felújították az utcabútorokat és új sétányokat is kialakítottak.

Városliget
Zöldül a Városliget / Fotó: Rozman Péter

A Liget Budapest Projekt keretében Magyarország legnagyobb tájépítészeti megújítása zajlik, melynek során eddig több mint 270000 négyzetméter zöldfelületet varázsoltak újjá a Városligetben, jövőre pedig további parkfejlesztésekkel találkozhat a közönség. 

„Valamivel több mint 10 évvel ezelőtt arra a régóta várt, hatalmas feladatra vállalkoztunk, hogy a Városliget teljes zöldfelületét megújítjuk, sőt az arányát 60-ról 65 százalékra növeljük. Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy ezen vállalásunkat teljesítve évről évre folyamatosan növelni tudjuk a revitalizált parkrészek számát: idén a KRESZ park felújításával több mint 30.000 m2 zöldfelületet varázsoltunk újjá, a BallonFly környezetének mostani rehabilitációjával pedig már átléptük a 270000 megújított négyzetmétert a Városligetben" – mondta el Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója.

A hőlégballon környéke is megszépült / Fotó: Rozman Péter

Budapest kedvence lett a Városliget hőlégballonja 

Alig több mint két éve látványos újdonsággal bővült a Városliget, amikor a Liget Budapest Projektnek köszönhetően visszatért a parkba egy több mint 120 évvel ezelőtt is nagy népszerűségnek örvendő légi attrakció, a városligeti ballonozás

"A BalloonFly nyitása óta fantasztikus élményeket és igazán különleges pillanatokat szerzett nemcsak a látogatóknak, hanem nekünk is. Közel 4.000 órát töltöttünk a levegőben, melyhez mintegy 11.000 alkalommal emelkedett a ballon a magasba. Kollégáinkkal szemtanúi lehettünk több lánykérésnek, teret adhattunk élőzenei produkcióknak, mentési gyakorlatban is segédkezhettünk 150 méter magasan, és arra külön büszkék vagyunk, hogy 20 méter hosszú olimpiai zászlót is felemelhettünk a játékok kapcsán. Azonban az elmúlt két év legkedvesebb és egyben legfontosabb állomása a Liget Budapesttel és Bethesda Gyermekkórházzal kötött együttműködésünk volt, melynek eredményeként rengeteg, az intézményben tartósan gyógyuló gyermeket repíthetünk a magasba, ezzel is segítve feledni a betegségüket" – ismertette a BalloonFly nyitás óta elért eredményeit Nagy Balázs, a BallonFly Zrt. vezérigazgatója. 

Kilátás 80 méter magasból / Fotó: Rozman Péter

A 6000 légköbméteres hőlégballon már önmagában elképesztő látványt nyújt, ám a lap munkatársai arra is lehetőséget kaptak, hogy a magasba emelkedjenek vele. Bár az erős szél miatt erre várni kellett, végül mégis sikerült 150 méter magasból megcsodálniuk a megújult Városligetet. 

Péntek-Gyulai Virág is részt vett az eseményen / Fotó: Rozman Péter

Miután madártávlatból is megnézhették a főváros panorámáját, még a Nagy Ő sztárját, Péntek-Gyulai Virágot is elcsípték pár szó erejéig.

Én nagyon örülök ennek az újításnak, mert jót tesz a város összképének. Mindenki tudja, hogy milyen szmogot és környezetszennyezést okoz a sok autó itt a városban, viszont a fák, a zöld segíti az oxigéntermelést, a látvány is szebb. Örülök, hogy egyre zöldebb a Városliget

– mondta Virág.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek