Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.10.
Módosítva: 2024.09.10.

Újabb riasztást adtak ki: nagy esők törnek be az országba, 9 fok lesz!

A következő napokban sem tér vissza a kánikula, az esernyőkre azonban szükség lesz!

Az előrejelzések szerint esős napoknak nézünk elébe, felfrissül a levegő. Úgy tűnik, a nagy melegtől megszabadultunk, hajnalban 9 fokig hűlhet a hőmérséklet.

időjárás eső hideg
Nem ússzuk meg szárazon! (Fotó: Pexels)

Kedden nyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, és több helyen kisüt a nap. A nyugati és középső országrészben már reggeltől kezdve napos idő várható, míg keleten a felhős, borongós idő marad jellemző, és itt a csapadék is tovább kitart. Keleten az eső akár a késő délutáni órákig is eltarthat, időnként záporok formájában. Az északnyugati szél erős lesz. A hőmérséklet napközben többnyire 19-26 fok között alakul, a legmelegebb értékeket a középső területeken mérhetjük, míg keleten a felhős, csapadékos idő miatt hűvösebb lesz. A HungaroMet Nonprofit Zrt. elsőfokú riasztást adott ki az eső miatt Pest, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Heves, Nógrád és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyére, ami azt jelenti, hogy ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat.

20 mm csapadék hullhat.(Fotó: met.hu)

Szerdán sok napsütésre lehet számítani, amelyet gomolyfelhők tarkíthatnak. A felhőképződés főként keleten és a nyugati határ mentén lesz erőteljesebb, ezeken a területeken helyenként záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, a Dunántúlon pedig a déli óráktól délire vált az áramlás. A hajnali hőmérséklet 9-17 fok között alakul, míg délután 21-28 fok közötti maximumokra lehet számítani.

Csütörtökön az ország nagy részén eleinte gomolyfelhős, napos idő lesz, de nyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon estére már záporok és eső is kialakulhat - írja a Köpönyeg. A legtöbb napsütés a keleti régiókban várható. Széles körben megélénkül a délkeleti szél, helyenként erősebb széllökések is lehetnek. A hőmérséklet 23-30 fok között alakul.
 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek