Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
Létrehozva: 2024.09.15.

TOP 5: nagyszerű hírt kaptak a nyugdíjasok

Rengetegen keresték az eltűnt bükkaranyosi tinit, de hiába. Fantom jelent meg Debrecenben – többek között ezek voltak a hét legolvasottabb cikkei a Riposton.

Csütörtökön utalta a szeptemberi nyugdíjakat a Magyar Államkincstár. A juttatás reálértéke az év eleje óta meghaladja a havi inflációt, ami augusztusban négy százalék alatt volt, egészen pontosan 3,4 százalékon állt. Az első nyolc havi érték pedig 3,75 százalékra tehető. Mivel a kormány 6 százalékkal emelte a nyugdíjakat januárban, kijelenthető, hogy a nyugdíjak reálértéke legalább 2 százalékkal nőni fog 2024-ben. A februári 13. havi nyugdíj pedig ezt a pozitív hatást még tovább erősítette.

nyugdíj nyugdíjas járulék juttatás posta infláció
Már megérkezett a szeptemberi nyugdíj, novemberben eldőlhet, mekkora lesz a jövő januári emelés. Fotó: Németh András Péter / Mediaworks Archívum

Több mint két és fél év telt azóta, hogy 2022. február 24-én kitört a szomszédságunkban az orosz-ukrán háború. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szerint, ha a konfliktus eszkalálódna és kiterjedt, nagy háborúvá alakulna, akkor azt már nem élné túl az emberiség.

Egyik haverom megkérdezte, hogyha jön a világháború, hova menjen. Mondtam, menj el a Csendes- vagy Indiai-óceán szigeteire. Ott sem fogja túlélni, de csodálatos hölgyek vannak, fantasztikus az óceán, nagyon finomak a déli gyümölcsök és két vagy három nappal később hal meg

 – mesélte a szakember szemléltetve, hogy egy globális méretű háború elől nincs hova menekülni.

Nógrádi György világháború
Nógrádi György szerint minden áron el kell kerülni az újabb világháborút, mert az nem élné túl az emberiség Fotó: Ripost

Tűnődve nézték a Balatonon élők szeptember elején, hogy mi folyik Zamárdiban. A településen többen is azt tapasztalták a vízparton sétálva, mintha havazott volna! Pedig nem. Valójában riasztónak tűnő, ám ártalmatlan rovarok lepték el a környéket. Az éjszakai lámpafényben sokakat megtréfált az árvaszúnyogok millióinak látványa: többen nem hittek a szemüknek, mert azt gondolták, hogy havazik.

árvaszúnyog Zamárdi top5
Az árvaszúnyogok rajzása úgy tűnt, mintha havazott volna. Fotó: Pexels (illusztráció)

Különös szóbeszéd terjedt az eltűnt, de azóta sajnos holtan előkerült bükkaranyosi tiniről. A falubeliek közül többen is magabiztosan állították, hogy Tóth Balázs nem eltűnt, hanem megölték őt. Ráadásul ezzel a 19 éves fiú szeretteit vádolták a helyiek. Még egy tüntetést is szerveztek, miközben zajlott a tinédzser utáni elszánt kutatás. A demonstráción részt vevők azt állítják, hogy a család nem mondott el mindent a fiú eltűnéséről, mindemellett feltűnően jókedvűen viselték a történteket. A fiatal fiúnak végül csak a holtteste került elő egy TV-torony lábánál. Nem tudni, hogy lezuhant-e, vagy öngyilkos lett.

top5 bükkaranyosi Tóth Balázs keresés eltűnt
A bükkaranyosiak közül többen úhgy vélték, hogy a családnak is lehetett köze a fiatal Tóth Balázs eltűnéséhez. Fotó: Unsplash

Rossz játékot űz egy rejtélyes alak az egyik debreceni iskola környékén. Az alak 2022 óta zavarja a lakók és a közeli iskolások életét. Az egyik társasházból kukkolhatja a járókelőket, aki pedig a társasháza előtt van, egy vödör vízzel nyakon önti őket. A vödrös fantomot még sosem sikerült leleplezni, mert ügyes trükkje van a rejtőzködésre: két társasházat összekötő folyosóról figyeli az utcán lévőket, majd miután nyakon öntötte az áldozatait, gyorsan visszahúzódik.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek