INSIDER

Szerző Kóré Károly

Létrehozva: 2024.09.07.

"Mosolygott, aki a fiam halálát okozta" - A vádlott sofőr szemébe nézett Attila gyászoló édesanyja

Tagadja bűnösségét a debreceni autóbaleset okozásával vádolt Sz. Patrik, és nem fogadta el az ügyészi indítványban szereplő 2,5 éves szabadságvesztést a pénteki (szept. 6.) előkészítő tárgyaláson. Az elhunyt sértett édesanyja a Ripostnak kifejtette: már gyűlöletet sem képes érezni a feltételezett elkövető iránt.

Szerző Kóré Károly

Mázló Attila 2023 januárjában találkozni ment a barátaival. Bár általában magával vitte szeretett húgát, Evelint is, aznap úgy döntött, hogy a testvérét otthon hagyja. Akkor még senki nem tudta a családból, hogy a 21 éves férfi ezzel megmenti a lány életét.

Attila szabályosan vezetett  Fotó: Olvasói

Attila már éppen hazafelé tartott, amikor a debreceni, Vágóhíd utcai felüljárón belerohant egy luxusautó. A fiatal férfi a helyszínen életét vesztette. A baleset okozásával a másik sofőrt, Sz. Patrikot vádolják. Az ügy előkészítő tárgyalását éppen ma, szeptember 6-án tartották. Patrik fekete nadrágban és fehér ingben jelent meg, az arcán nem látszott sem megrendültség, sem félelem.

Mosolygott, aki a fiam halálát okozta

– mondta a Ripostnak felháborodva Agócs Anna, Attila gyászoló édesanyja.

Napokig gondolkodtam, hogy egyáltalán elmenjek-e a tárgyalásra. Rettegtem ugyanis attól, hogyan fogom bírni. Végül úgy döntöttem, hogy erőt veszek magamon, hiszen ennyivel tartozom a gyermekemnek. Végig éreztem, hogy Attila, illetve az iránta érzett szeretetem ad erőt, hogy belépjek a bíróság épületébe, és ránézzek a vádlottra

 – mesélte Anna.

Mécseseket gyújtottak a tragédia helyszínén Fotó: Haon.hu

Több, mint másfél éve készültem erre a napra. Biztos voltam benne, hogy mérhetetlen gyűlöletet fogok érezni Sz. iránt, de nem így lett, Hogy mi van a lelkemben? Egy szánalommal keveredett megvetés. Ez az ember éli a nagyon gazdag ficsúrok életét, akin az látszik, hogy az én tragédiám nem érinti meg 

– öntötte ki szívét az anya.

Sz. Patrik a bíróságon tagadta bűnösségét, vagyis nem fogadta el az ügyészi indítványban meghatározott 2,5 éves szabadságvesztést. Ha elfogadta volna, ma ítéletet is hirdettek volna, így viszont hamarosan megkezdik az ügy tárgyalását. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek