Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
Létrehozva: 2024.09.04.
Módosítva: 2024.09.04.

"Torta helyett koporsót veszünk neked" - Talpig fehérben, születésnapján búcsúztatják el a battonyai tinit

Alex pénteken töltötte volna be a 18-at. Családja most a baleset helyszínén tart szívszorító megemlékezést születése napján.

Százak gyászolják azt a fiatalt, aki egy tragikus balesetben vesztette életét a minap Battonyán. Ismeretes, a zsarukat egy döbbent buszsofőr értesítette hétfőn (szeptember 2.) kora este, miszerint az út szélén egy élettelen férfi és egy törött bicikli fekszik. A rendőrök azonnal a helyszínre siettek, és hamar kiderült: nem egy felnőtt, hanem a csupán 17 éves H. Alex holttestét találták meg. 

gyertya, gyász, tragédia
Alexet a születése napján búcsúztatják el. A gyászolók lufikkal és virágokkal, talpig fehérben érkeznek   Fotó: Unsplash

Arra is hamar fényt derítettek, hogy Alexet vélhetően kerékpározás közben gázolta halálra egy mezőgazdasági munkagép, akinek a sofőrje ezután elhagyta a helyszínt. Hamarosan elfogták:

"A rendőrök adatokat gyűjtöttek, kamerafelvételeket elemeztek, és kiderítették, hogy a 17 éves battonyai fiatalembert egy kombájn üthette el. A gép vezetőjét éjfél után néhány perccel hódmezővásárhelyi otthonából állították elő" - közölte a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság, akik hozzátették, hogy a fiatal láthatósági mellény és világítás nélkül tekert. 

A kamaszt most százak gyászolják, szerettei és barátai kiborultak, mint mondták: páran még előző nap beszéltek Alex-szel, aki mint mindig, akkor is jókedvű és vidám volt, és optimistán tekintett az elkövetkezendő hónapok elé. A szörnyűséget csak tetézi, hogy a fiatalnak pénteken (szeptember 6.) lett volna a születésnapja: 

Elvett tőlünk az élet. Torta helyett koporsót veszünk neked. Jó utat, drága angyalom

 - köszönt el tőle összetörve egyik rokona. Családja, barátai és ismerősei azonban az édesanya kérésére a lehető legszívszorítóbban emlékeznek meg Alexról a születésnapján: az életét kettétörő baleset helyszínén, talpig hófehérbe öltözve tartanak neki megemlékezést lufikkal és pappal: 

Szeptember 6-án ünnepeltük volna a 18. születésnapját... az édesanyukája megkért minket, hogy a baleset helyszínén találkozzunk és egy virággal és egy lufival jelenjünk meg fehérben, a születésnapja alkalmával. És ami ott lesz, azt tegyük a fakeresztre,és a lufit engedjük az ég felé, hogy elbúcsúzzunk tőle

 - tolmácsolta a gyászoló szülő kérését Alex egyik szerette közösségi oldalán. Hangsúlyozta: aki csak tud, menjen el a szívszaggató szertartásra:

A szülei és a pap ott lesznek, ahol volt a baleset, azért kérünk mindenkit, hogy legyen ott már 17:00 órakor,  mert akkor kezdi el a pap. Jöjjön mindenki, akinek fontos volt, vagy ismerte 

- szögezte le. Azt, hogy mikor tudják eltemetni, egyelőre nem tudják. Lapunk ugyanis utolérte Alex egyik szerettét, aki elmondta: nem tudja, mikor adják ki nekik Alex testét: 

Pénteken találkozunk, mert akkor lett volna Alex születésnapja. De nem tudjuk, mikor lehet őt hazahozni. Mondták, hogy legyünk türelmesek, mert lehet, még közel másfél hetet várni kell

 - mondta a gyászoló rokon a Ripostnak. Hozzátette, Alex nagyon jó ember volt, rengeteg baráttal: 

"Mindenki szerette. Sokan, nagyon sokan" - mondta szomorúan. 

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan hogyan történt a baleset, illetve azt sem, hogy a kombájn sofőrje észrevette-e, hogy elgázolta a kerekező fiút. A rendőrség minden esetre gyanúsítottként hallgatta ki az 58 éves férfit, emellett halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt nyomoznak.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek