Nekimentek az árvízi töltésen Lehel-kürtjével sétálgató Magyar Péternek

POLITIK
INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.14.
Módosítva: 2024.09.14.

Szentkirályi Alexandra: a terézvárosiak dönthetnek az airbnb jövőjéről - Videó

Terézváros fontos döntést hoz a napokban.

Terézváros fontos döntést hoz a napokban, ami mindannyiunkat érinthet. A hatodik kerületiek dönthetnek az airbnb, azaz a kerületben rövid távra kiadható lakások jövőjéről.

20240429_szaentkiralyi_MK_MW_bulvar_14
Fotó: Mate Krisztian

Vannak lakók akiket zavar, hogy folyamatosan turisták élnek a szomszédban, a helyi turizmust viszont fellendíti a forgalom. A Fidesz budapesti elnöke szerint bármilyen döntést is hoznak most a 6. kerületiek, ő javasolni fogja a kormánynak, hogy ennek megfelelően Budapesten és országosan is átfogó szabályozást alakítsanak ki. A helyi népszavazáson mindenki elmondhatja a véleményét. A politikusok pedig feladatuk szerint, hogy a kialakult véleményt tudomásul vegyék és érvényesítsék a jövőben.

Ha Terézvárosban betiltják a rövidtávú lakáskiadást, az hatással lesz a többi belső pesti kerületre is, a szálláshelyként hasznosuló és hosszú távra kiadott lakások bérleti díjára és a kínálat nagyságára egyaránt. A visszaszámlálás elkezdődött, a lakcímkártyás szavazás ezekben a napokban is zajlik a baloldal vezette VI. kerületi airbnb-zés sorsáról.



 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek