Orbán Viktor: A hazai szakemberek felkészültek az árvíz elleni védekezésre, van elegendő ember, pénz és megfelelő technika

POLITIK
Létrehozva: 2024.09.10.

Pánik tört ki Miskolcon a fürdőtűz után – lehúzhatja a rolót a város?

Mint ahogy arról lapunk is beszámolt, óriási lángokkal égett órákon keresztül Miskolctapolcán a barlangfürdő. A fürdő gyógyászati részlegének tetőszerkezete pénteken éjjel kapott lángra, és innen terjedt tovább a főépületre is: a történtek után érthetően pánik tört ki a turizmus szervezők körében. A tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhető, hogy nem vált a tűz martalékává az egész komplexum.

A pánik, hogy elmaradnak a turisták és ezzel a város hatalmas bevételtől esik el, teljesen érthető. A fürdő a borsodi vármegyeszékhely koronaékszerének számít, igazi turistamágnes, ami az egész évben az ide látogatók örömét szolgálja. De mi lesz most, hogy a legfőbb látványosságnak be kellett zárnia?

Lángokban állt a barlangfüdő, pánik tört ki a turisták esetleges elmaradása miatt Fotó: SZB / Boon

Sokkolt mindenkit Miskolcon a barlangfürdőben történt tűzeset, mert a helyiek lelkileg is kötődnek a gyönyörű épülethez 

– mondta Szendrei Mihály, a Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület elnöke. 

- Mindannyian a megoldáson törjük a fejünket, forrásokat próbálunk keríteni. A cél az, hogy már a jövő év elején újra nyithasson a fürdő. Első ránézésre drámaibbnak tűnt a helyzet, mint amilyen valójában. A miskolciak civil összefogást kezdeményeztek - mondta az elnök. 

Addig annyit tehetnek, hogy a környék látnivalóit népszerűsítik, köztük Lillafüredet, így csalogatva minél több turistát a város közelébe. Csak ezzel a módszerrel minimalizálható az a pénzügyi veszteség, amit a fürdő leégése okozott. 

Órákig oltották a lángokat

A katasztrófavédelem munkatársai péntek ( szept. 6.) estétől egészen másnap, a hajnali órákig harcoltak a lángokkal, ami szerencsére nem terjedt tovább a lakóépületekre, a tűzben pedig senki nem sérült meg. 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek