INSIDER

Szerző K. D. R.

Létrehozva: 2024.09.26.

„Az életéért küzd" – Súlyosan megégett, sürgősen vérre van szüksége Ádámnak

Brenyó Ádámnak kérnek segítséget az abonyiak. A helyi fiatal balesetet szenvedett és testének 80 százaléka megégett. A fiú életveszélyes állapotban van, azonnal vérre van szüksége.

Abony polgármestere, Pető Zsolt adott hírt arról még szeptember 11-én, hogy egy helyi fiatal egy baleset következtében súlyos égési sérüléseket szerzett. Brenyó Ádám testének 80 százaléka megégett, másod- és harmadfokú, életveszélyes égési sérülésekkel került a fővárosi Bethesda Gyermekkórházba. A fiatal jelenleg az életéért küzd és vérre van szüksége, a helyiek ehhez kérnek segítséget. 

megégett
Irányított véradást szerveztek az abonyiak a súlyosan megégett Ádámért  Fotó: Bús Csaba

Csak az irányított véradás segíthet a megégett Ádámnak

Ádám egy balesetben szenvedett súlyos égési sérüléseket, műtétekre lesz szüksége, amihez nélkülözhetetlen a vér. Éppen ezért összefogtak az abonyiak és irányított véradásokat szerveztek a helyi fiatalért. 

Kedves Barátaim! Ismét szeretnénk segítséget kérni! Ádám az életéért, küzd, kérlek Benneteket, ha tehetitek, segítsetek neki! Hálásan köszönöm! Véradást szervezünk részére, bízom benne, hogy a sok abonyi szeretet, és vér segíthet a gyógyulásban. Hajrá Ádám! Veled vagyunk, ne add fel!

– írta ki hivatalos Facebook-oldalára az abonyi polgármester, bízva az emberek összefogásában. A baleset után több napon keresztül szerveztek irányított véradást Ádámért, amihez az ország minden véradó állomásán lehetett csatlakozni. A vércsoport jelen helyzetben lényegtelen is, hiszen a súlyosan megégett fiúnak minden csepp vérre szüksége van. 

Nemrég egy szintén abonyi származású rendőrnő is súlyosan megégett

Sajnos nem ez az első ilyen eset Abonyban: néhány hete egy rendőrnő szenvedett életveszélyes égési sérüléseket egy baleset során – írja a szoljon.hu. A fiatal rendőrnőnek is sok vérre volt szüksége, mely a helyiek, illetve mások összefogásának köszönhetően néhány nap alatt össze is gyűlt. Ő már otthon lábadozik és nagyon hálás mindenkinek, aki véradással segítette elő gyógyulását.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek