INSIDER

Szerző B. V.

Létrehozva: 2024.09.05.

Kiraboltak, majd megöltek egy 80 éves nőt Csépán: előre kiszemelték áldozatukat

Az idős asszony tehetetlen volt, még ha próbált is védekezni az elkövetők ellen.

15 év fegyházat kapott az a férfi, aki társával nyereségvágyból kegyetlen módon meggyilkolt egy idős asszonyt, közölte a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség csütörtöki sajtóközleményében. A jelentések szerint a férfi és bűntársa úgy döntöttek, hogy egy Csépán élő  80 éves nőt kirabolnak, ha kell, erőszakkal. A páros először terepszemlét tartott a háznál, majd egyik éjszaka autóval tért vissza a helyszínre. 

idős nő idősotthon
Előre kiszemelték áldozatukat Fotó: Pixabay

Egyikük ekkor egy drótvágóval elmetszette a telefonvezetéket, hogy a sértett ne tudjon segítséget kérni. Ezt követően betörték a bejárati ajtó üvegét, felhúzták a redőnyt és pénzt követeltek a nőtől, aki ezt megtagadta. A tettesek ekkor értéktárgyak után kezdtek el kutatni, közben pedig durván bántalmazták az asszonyt. Miután a páros több, pár ezer forint értékű tárgyat is eltulajdonított, elhatározták, megölik áldozatukat. Egyikük egy párnát szorított a tehetetlen nő arcába, amíg életét ki nem oltotta, majd távoztak az otthonból, a zsákmányt pedig elosztották.

A 2008 novemberi eset miatt a férfit társtettesként, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt 15 év fegyházbüntetésre, valamint 10 év közügyektől való eltiltásra ítélték. A beismerő vallomást tevő társa 14 év 6 hónap fegyházbüntetést és szintén 10 év közügyektől való eltiltást kapott. A bűnösségét tagadó férfi az ítélet ellen felmentérést fellebbezett, ezért a főügyészség a döntés helybenhagyását kérte.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek