INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.28. 06:30

Bekeményít az időjárás: dermesztő lehűléssel jönnek a zivatarok, kiadták a riasztást

A hétvégi időjárás nem kedvez a szabadtéri programoknak, már szombaton hűvös, esős időre kell készülni.

Búcsút inthetünk a kellemes melegnek, hirtelen és erős lehűléssel folytatódik a hét. Az esernyőkre is szükség lesz, sok helyen kell zivatarokra készülni a meteorológusok szerint.

eső ősz időjárás
Minden a nyakunkba szakad! (Fotó: Eberhard Grossgasteiger / Pexels)

Szombaton, szeptember 28-án az ország középső és keleti területen többfelé fordul elő eső, zápor. A Dunántúlon változóan felhős, főleg délután már napos idő valószínű. A szél sokfelé megerősödik, erős lehűlés várható: délelőtt 20, délután már csak 17 fok körüli értékeket mérhetünk. A HungaroMet Nonprofit Zrt. elsőfokú riasztást adott ki a zivatarok miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna vármegyére. Ezeken a területeken elsődleges veszélyforrást jelent a villámlás, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat! Az eső miatt is citromsárga riasztás van érvényben Baranya, Békés és Csongrád-Csanád vármegyében, ami azt jelenti, hogy az érintett területeken 24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat.

Jégeső is jöhet! (Forrás: met.hu)

Vasárnap, szeptember 29-én nyugaton már sok napsütés valószínű, csapadék nem várható. A középső és a keleti részeken még borongós időre van kilátás, elszórtan záporesővel. Mindössze 15-16 fok körül alakul a csúcsérték.

Hétfőn, szeptember utolsó napján ragyogóan napos idő valószínű az előrejelzések szerint – írja a Köpönyeg. Nem lesz eső, délután 16-17 fok körüli értékeket mérhetünk.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek