Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
Létrehozva: 2024.09.17.
Módosítva: 2024.09.17.

Egérinvázió: idén túl hamar megkezdődött, már ellepték a lakásokat – így védekezz ellenük!

A hirtelen betörő őszi időjárás nem csak a poloskákat készteti arra, hogy befészkeljék magukat valami meleg helyre. Idén elég hamar elkezdődött az egérinvázió is, mivel a rágcsálók már nem találnak elegendő táplálékot, beveszik magukat a házakba, megkeserítve ezzel az ott lakók életét. Így védekezhetsz ellenük!

Bizonyára te is tudod, hogy ha beköszönt az ősz, bizony az egérinvázió is megkezdődik. Ha hallottál már az éjszaka közepén különös, megmagyarázhatatlan neszezést, kaparászást, akkor nem csak tudod, de egyenesen készülsz is a harcra, hiszen, ahogy a mondás is tartja, jobb félni, mint megijedni.

egerek
Érdemes még idejében védekezni az egérinvázió ellen Fotó: pexels.com

Az egereket és a patkányokat senkinek nem kell bemutatni. Ők azok a hívatlan vendégek, akiket senki sem lát szívesen az otthonában, pedig sajnos ősszel rendre megjelennek. Nem elég, hogy a rágcsálók károkat okozhatnak a ház szerkezetében, a felhalmozott élelmiszerekben, de még komoly egészségügyi kockázatot is rejt a megjelenésük, így jobb még az előtt védekezni ellenük, hogy bevennék magukat az otthonodba. Íme néhány tuti tipp, hogy elkerüld az egérinváziót a ház körül és így beengedd a nemkívánatos vendégeket.

 

Íme 5 tuti tipp, hogy elkerüljenek a rágcsálók

1. A ház külső és belső falán lévő repedéseket is be kell tömni, hiszen ezeken keresztül játszi könnyedséggel bejutnak az egerek.

2. Semmiképp ne tarts a ház körül a háziállatok tápját, és mindenképpen jól zárd be a csomagolását, hiszen az egereknek rendkívül jó a szaglásuk.

3. Ha a lecsapó csapdát vagy a ragasztós csapdát választod, az olajos magvakkal jársz a legjobban, mert általában a néphiedelemmel ellentétben a sajtot nagy ívben elkerülik az egerek.

4. Zárd el a szemetet és porszívózz fel naponta, ugyanis a lepattanó falatokkal az egerek képesek jóllakni.

5. És ha ez mind nem válna be, szerezz be egy macskát. Ha van macskád, szinte biztos, hogy elkerülnek majd a rágcsálók.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek