Létrehozva: 2024.09.24. 19:10
Módosítva: 2024.09.24. 19:29

Most jött: hatalmas csattanás: munkagépnek rohant egy vonat Soroksárnál - fotókkal

Úgy tudjuk, hogy a szerelvény több vagonja kisiklott. A vonat egy munkagépnek mehetett neki.

Hatalmas csattanásra lehettek figyelmesek ma délután a XXIII. kerületben, méghozzá a vasúti sínek környékén. A Ripost úgy értesült, hogy ez nem volt véletlen: egy vonat ugyanis kisiklott a soroksári síneken. Bár egyelőre nem tudni, hogy pontosan hogyan történt a baleset, lapunk úgy értesült, hogy a szerelvény mozdonya egy munkagépnek rongyolhatott neki. 

Információink szerint a vonat mozdonya ment neki egy munkagépnek   Fotó: Ripost

Információink szerint a különös baleset nem a nyílt pályán, hanem egy építés alatt álló területen történt, ezért állhatott ott a munkagép is. A csattanás után aztán nem az egész szerelvény, hanem annak 4-5 vagonja bicsaklott le a sínekről, ekkor azonban a vonat mozgásképtelenné vált. Úgy tudni azonban, hogy mivel egy építés alatt álló területen történt az eset, fennakadást nem okozott a galiba. Arról egyelőre nincs hír, hogy a baleset során megsérült-e valaki, illetve milyen károk keletkeztek a vonatban és a munkagépben. 

Lapunk ezért az üggyel kapcsolatban felkereste a MÁV sajtóosztályát, ezenkívül az Országos Mentőszolgálat munkatársait is. 

Frissítés:

"Az átépítés alatt álló Ferencváros–Soroksár vonalszakaszon, a Soroksári út és a Soroksár állomás között kedd délután egy magánvasúti tehervonat összeütközött egy a vasúti pályára befordult munkagéppel" - közölte a Ripost kérdésére a MÁV Kommunikációs Igazgatósága. - "A mozdony és a tehervonat több kocsija kisiklott. A siklás oka kizárólag az ütközés volt, pályahiba nem állt fenn, az esetnek tehát  nincs köze a Keleti pályaudvarnál augusztus végén történt balesethez. Személyi sérülés nem történt. A szerelvény nem szállított veszélyes anyagot. Az érintett szakaszon személyszállító vonatok nem, csak tehervonatok közlekednek. Az ügyben hatósági vizsgálat indult.  

A tehervonat pár vagonja megbicsaklott az ütközés után   Fotó: Ripost

Idén korántsem ez az első olyan eset, amikor egy vonat leszánkázott a sínpárról: mint arról akkoriban a Ripost is írt, június 16-án Lengyeltótinál siklott ki egy szerelvény, ami igencsak nagy, több órás késéssel járó fennakadást okozott a Kaposvár-Fonyód vonalon, míg nemrégiben a nyílt pályán, a Keleti pályaudvarnál siklott ki egy vonat. Ismeretes, augusztus 25-én vasárnap a a Kolozsvár felől Budapestre tartó Claudiopolis InterCity siklott ki, méghozzá nem kis galibát okozva: a szerelvény akkor leblokkolta a pályaudvar egész forgalmát. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek