INSIDER

Szerző M. N.

Létrehozva: 2024.09.12.

„Gázálarc kellene, hogy óvodába tudjam vinni a fiamat” - elviselhetetlen bűz miatt a költözést fontolgatják a hatvaniak

Se szellőztetni, se teregetni nem tudnak a Hatvanban élők, ugyanis dögszag terjeng az utcán. Sokan a helyiek közül már a költözést fontolgatják, mert élhetetlen a környék, nem tudnak az utcán sem végigsétálni a bűz miatt.

„Tenni kell valamit, mert ez így már nem állapot!” - kezdte a Ripostnak Illés Tünde. A fiatal nő Hatvanban él, de mind mondta, lehet, már nem sokáig, mert esténként nem tudják elviselni az utcákat átjáró dögszagot. Keresték a forrását, de egyelőre a pontos ok nincs meg. Elmondása szerint összefogásra lenne szükség, hiszen amíg ez nincs meg semmi sem fog változni.

Handsome,Man,Feeling,Disgusted,,Holding,Nose,To,Avoid,Smelling,A
Orrfacsaró bűz terjeng Hatvanban Fotó: Kues

 „Hatvanban, a Csaba utcában az egyik épületben lakom a párommal”

 – kezdte Tünde. 

Mindig este 6-7 órától lehet érezni ezt a bűzt, egészen reggel 6-ig, csúnyán mondva dögszag és fekáliaszag terjeng. Elsőnek azt gondoltunk, hogy ez a konzervgyárból jön, de nem tudjuk még… Viszont szó szerint a kaja már kifordul a számból a bűztől. Ez ment egész nyáron, volt olyan, hogy már reggeltől lehetett erezni a büdöset.

- fogalmazott a kétségbeesett helyi nő, aki úgy véli, se teregetni, se szellőztetni nem lehet, sőt aki az utcára megy ki, az is készüljön fel a legrosszabbra. Tünde azt is elárulta a Ripostnak, hogy felháborítónak tartja ezt az állapotot, amit lassan egy éve kell elszenvednie, amióta a városban él.

„Októberben lesz 1 éve, hogy itt lakom, és azóta érzem ezt a büdöset.. Már nem igaz, hogy ez ellen nem tudnak semmit se tenni… Rengeteg virágot telepítettek Hatvanba, de sajnos ez se veszi el ezt az orrfacsaró szagot.” - osztotta meg lapunkkal a nő, aki hozzátette, hogy sok hatvani lakos panaszkodik az elviselhetetlen bűzre.

bűz
Már nem bírják tovább a lakók Fotó: Kues

Megkérdeztünk egy másik helybélit is,  P. Lászlót. Ő azt mondja, már hónapok óta szenvednek.

Azért az elég durva szerintem, hogy ha kimegyek az utcára, akkor öklendezni kezdek!

 - meséli László, aki nem tudja, hogy mitől van ilyen büdös, de sokak szerint a Zagyva folyóból jön.

„Oda öntötték a szennyvizet, de most azt hallottuk, hogy nem az bűzölög. Nem tudom, lehet, hogy illegális dögkút lehet vagy a konzervgyár… Nem tudom, de gázálarc kellene, hogy óvodába tudjam vinni a fiamat” 

– zárta a helybéli.

A Ripost megkereste a Hatvani Önkormányzati Hivatalt, válaszukkal frissítjük a cikkünket!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek