Létrehozva: 2024.09.30. 10:30

„Románul hallgattam a jogot, miközben egy kukkot sem értettem belőle!” - állampolgársága miatt vált céltáblává a székely légiutas-kísérő

Egy csapásra beleszeretett a repülésbe a székely származású Xénia, aki úgy érzi, a felhők között végre otthonra talált. A repüléssel kapcsolatos kulisszatitkokat megosztó internetes tartalomgyártót sokan bántják állampolgársága miatt, ám ő olyan cinikus videókkal vág vissza, hogy azt bizony öröm nézni!

Xénia Székelyudvarhelyen született, ahol olyan mélyen beleültették székely-magyar gyökereit, hogy számára soha nem volt kérdés nemzeti hovatartozása. Mivel születése pillanatától kezdve magyarok közt élt, csak az egyetemen sajátította el a román nyelvet beszéd szinten, és bár a jogi diplomát nem használja, román tudásáért hálát ad, hisz élete szerelmét a közös nyelvnek köszönheti. Bár Xénia női légiutas-kísérőként angolul is kiválóan beszél, egy pillanatra sem volt számára kérdés, hogy tartalomgyártóként anyanyelvén, honfitársait szólítja meg, még akkor is, ha sokszor pont tőlük kapja a leggonoszabb megjegyzéseket. Na persze Xénit nem kell félteni! Olyan lazasággal kezeli a tudatlanságból fakadó románozást, hogy azt te sem bírod ki nevetés nélkül.

légi-utaskísérő
Xénia légiutas-kísérőként találta meg számításait Fotó: Xénia Jecan

Xéni egy véletlennek köszönheti TikTokos karrierjét, ugyanis egy nyereményjáték hozta neki a sikert.

Egy játék miatt kellett megosztanom egy videót, ami nem várt siker hozott

 – kezd bele történetébe Xéni, aki a megtekintések láttán döntött úgy, légiutas-kísérőként igyekszik majd követőinek bepillantást engedni a kulisszák mögé, hiszen ez a zárt világ sok titkot rejt, melyre bizony mindenki kíváncsi. A sors úgy hozta, hogy Xéni hideget és meleget is kapott a TikTokján, de ő még a negatív kommentek adta lehetőséget is előnyére tudta fordítani.

Az egyik videómban a magyarságomról beszéltem. Ott azt írta nekem valaki, hogy mit képzelek én magamról, hiszen én román vagyok. Na nekem sem kellett több! Mindig is cinikus volt a humorom, így egy percig sem gondolkodtam, mit kell tennem. Kifiguráztam a románságomat!

 - árulja el a székely-magyar nő, akinek esze ágában sincs magyarázni a bizonyítványát azoknak, akik töri óra helyett a suli mellé jártak. A 34 éves fiatal nő ráadásul egy román férfival kötötte össze életét, így ma már nem csak magyarságáért áll ki, de férjéért is.

A fiatal nő bárhol a világon jól érzi magát, de rendkívül büszke magyarságára Fotó: Xénia Jecan

Eleinte úgy hallgattam a jogot az egyetemen, hogy egy kukkot sem értettem belőle! Aztán a 4. év végére sikeresen letettem az államvizsgát

 – meséli Xéni, aki még évekig kereste, mit is szeretne kezdeni az életével, mígnem két hajvágás között eldöntötte, belevág rég dédelgetett álmába és beadja a jelentkezését stewardessnek, amiről férje először hallani sem akart, aztán mikor látta a fiatal nő lelkesedését, beadta a derekát.

Elsőre nem sikerült, de nem adtam fel, tovább próbálkoztam! Ma pedig én vagyok a világ legboldogabb embere, aki a felhők felett jár

 – magyarázza Xéni, akinek TikTok-csatornáját 1 millióan kedvelték és mára már 47 ezer követővel büszkélkedhet. Xéni vicces tartalmai mellett fontosnak tartja, hogy kiálljon az internetes zaklatás ellen, hiszen nem mindenki olyan karakán, hogy leperegjenek róla a rosszindulatú megjegyzések.

@iambxeni Ca răspuns pentru @hannmail na jóóó, felvállalom…de csak a te kedvedért. Most már megnyugodhatsz. 🙌🏻 #magyarorszag #magyar #magyartiktokker #magyarország #magyartiktok🇭🇺 #magyarok #legiutaskisero #légiutaskíserő #magyarorszag🇭🇺 #magyartiktok #vicc ♬ sunet original - IamXeni

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek